25n
25N
25N

El procediment d'escolarització es podrà fer telemàticament a través de telematricula.es

Aquesta nova plataforma evitarà que les famílies hagen d’acudir als centres educatius per a realitzar l’admissió escolar

El procediment d'escolarització es podrà fer telemàticament a través de telematricula.es
27/05/2020 -

La crisi sanitària de la Covid-19 ha potenciat l’ús de la tecnologia per a realitzar tota classe de tràmits administratius, i l’àrea d’Educació ha sigut un dels sectors que més s’ha hagut d’adaptar a aquesta nova situació. Així, si ja va desenvolupar la plataforma Mulan per a continuar garantint la formació a l’alumnat, ara posa en marxa la web telematricula.es per a fer l’admissió escolar per al curs 2020-2021 des de casa, independentment de l’etapa educativa i d’una forma ràpida i senzilla.

Per a realitzar la tramitació d’admissió telemàtica, tan sols serà necessari el DNI o NIE per a obtenir la clau d’admissió, que es podrà utilitzar per a Infantil i Primària a partir del 8 de juny, mentre que la resta d’etapes caldrà esperar fins al pròxim 17 de juny. Sens dubte, una plataforma necessària per a evitar que les famílies hagen de desplaçar-se fins als centres escolars per a poder formalitzar aquest tràmit.

Des d’Educació han assenyalat que “aquest procediment és important, sobretot, per a famílies que escolaritzen per primera vegada a fills i filles en aules de 2 anys gratuïtes i en Infantil de 3 anys, així com per a estudiants que inicien un cicle formatiu o primer de Batxillerat“. I és que la resta d’alumnat tan sols realitzarà aquest tràmit si es vol canviar de centre educatiu per raons com, per exemple, un canvi de residència a una altra població.

El procés d’escolarització per al pròxim curs escolar serà del 8 al 16 de juny per a Infantil i Primària, i del 17 al 25 de juny per a la resta d’etapes. Les diferents finestres de telematricula.es s’aniran activant a cada moment del procés. De moment, només es pot consultar la informació bàsica amb preguntes freqüents.

Així mateix, s’ha donat a conéixer el sorteig de lletres en cas que es necessite desempat. En aquest sentit, les lletres seran QU per al primer cognom i OO per al segon. Cal recordar que s’utilitzen en els casos en els quals es produïsquen empats a punts en el barem entre els aspirants. Es prioritzen els alumnes segons la major puntuació obtinguda successivament en els 9 criteris establits. No obstant això, quan hi ha candidats empatats és quan s’utilitza el sistema de lletres per a desempatar en cas que hi haja més sol·licituds que places en eixe centre educatiu.

Com fer l’admissió escolar telemàtica pas a pas

1. El primer pas serà generar la clau d’admissió. En la ventada ‘Clau d’admissió’, se sol·licitarà el número de DNI del pare, mare o tutor legal, el número de suport IDESP, la data de naixement de la persona sol·licitant, l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic. Per a la ciutadania estrangera, a més de substituir el DNI pel NIE, haurà d’emplenar la casella amb el número de suport IXESP. La persona sol·licitant rebrà per correu electrònic l’identificador i la contrasenya per a cada sol·licitud que haja de fer.

2. Amb la clau d’accés, s’accedirà al formulari electrònic de la finestra ‘Procés d’admissió’ on caldrà emplenar les dades de sol·licitud de centres educatius ordenats de manera preferent. Es podran triar fins a 10 opcions per fill o filla.

3. Completada la sol·licitud, s’aniran activant les caselles de ‘Llistes provisionals’ i ‘Llistes definitives’ per a donar a conéixer els resultats. Es podran realitzar al·legacions si no s’està conforme. Per això, serà important guardar les dades de la clau d’accés.

4. Una vegada es conega el centre educatiu, serà necessari contactar amb el centre. En Infantil i Primeria, aquesta fase es farà entre el 13 i el 29 de juliol de manera presencial per a verificar els documents o situacions al·legades en el procés d’admissió. En cas que s’haja marcat la casella d’existència de no convivència dels progenitors, s’haurà d’aportar la signatura i consignar les dades del pare, mare, tutor legal que no ha realitzat la sol·licitud de plaça.

Per descomptat, les persones que no disposen dels mitjans electrònics necessaris per a poder realitzar aquest tràmit de manera telemàtica, podrà realitzar el procediment de manera presencial en aquells centres educatius en els quals vulga sol·licitar plaça com a primera opció, i en les mateixes dates que el procediment telemàtic.

Terminis del procés d’escolarització

En les etapes d’Infantil i Primària, la presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió es farà en la web telematricula.es del 8 al 16 de juny. La informació de les llistes provisionals es farà pública l’1 de juliol i les persones que vulguen fer reclamacions sobre aquest tema tindran de l’1 al 3 de juliol per a tramitar-les amb la clau d’accés. Les llistes definitives es publicaran el 10 de juliol i la matriculació efectiva la faran les famílies del 13 al 29 de juliol.

En la resta d’etapes, la presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió es farà en telematricula.es del 17 al 25 de juny.

La informació de les llistes provisionals en ESO i Batxillerat es donarà el 15 de juliol i es podran efectuar reclamacions des d’aquest dia fins al 17 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 27 de juliol i s’establiran dos períodes de matriculació: del 28 al 31 de juliol i l’1 i 2 de setembre.

En el cas de l’FP Bàsica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podrà reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 27 de juliol i la matriculació serà del 22 al 28 de juliol.

Pel que respecta al grau mitjà i grau superior d’FP, les llistes provisionals es publicaran el 20 de juliol. Es podrà reclamar del 20 al 22 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 29 de juliol i la matriculació serà de l’1 al 9 de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus