25n
25N
25N

El Telèfon de l'Esperança romandrà de guàrdia per Nit de Nadal per a atendre situacions de soledat

El Telèfon de l'Esperança romandrà de guàrdia per Nit de Nadal per a atendre situacions de soledat
22/12/2019 -

El Telèfon de l’Esperança ha destacat que manté el seu servei d’orientació telefònica durant les festes nadalenques per a persones en situació de crisi i soledat, segons ha informat aquesta organització en un comunicat.

Des del Telèfon de l’Esperança han assenyalat que les festivitats nadalenques són “moments difícils per a les persones que se senten soles” perquè, Durant aquests dies, “aquest sentiment s’acreix i la tristesa, falta de companyia i manca d’afecte associades al mateix es viuen amb més intensitat en un ambient social festiu i familiar que inunda els carrers de les nostres ciutats”. Moltes persones viuran aquestes pròximes festes des de la soledat i l’ansietat de sentir-se aïllades socialment i al marge de les celebracions, han recordat.

Així, han posat en relleu que la soledat és “un dels problemes més rellevants en l’actualitat”. Més de la meitat de la població espanyola admet haver experimentat en algun moment certa sensació de soledat durant l’últim any i prop d’un de cada deu –una mica més de quatre milions d’espanyols– assegura haver-se sentit només amb molta freqüència en aqueix mateix període. Les xifres es disparen en el context de les festes nadalenques, quan “la sensibilitat s’aguditza i els sentiments ens desborden”.

En aquests dies, és especial la preocupació per la tercera edat, atés que una de cada cinc persones majors de 65 anys passa sola el Nadal. Es tracta de més de 2 milions de majors, dels quals 850.000 superen els 80 anys.

En el passat, ha expressat aquesta organització, quan era més habitual un model familiar extensiu, la família realitzava “una funció amortidora enfront dels colps de la vida i de contenció de les crisis vitals”. No obstant això, en l’actualitat, en molts casos, “l’individu en crisi se sent molt sol”.

Per tot això, el Telèfon de l’Esperança tindrà aquest Nadal disponible un grup de voluntaris preparat per a atendre, compartir i acompanyar a qui ho necessite. Amb una experiència de més de 45 anys en escolta activa i intervenció en crisi, els voluntaris del Telèfon de l’Esperança saben que per Nadal “el telèfon sona amb més freqüència, les trucades estan carregades de dolor i l’escolta és més necessària”.

Per això, aquests voluntaris volen transmetre una invitació: “Aquest Nadal, si et trobes només no dubtes a cridar-los. Trobaràs una veu amiga”. Es pot contactar amb el Telèfon de l’Esperança a través del número de telèfon 717 003 717.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 13 =