25n
Orgull
Orgull

Un telèfon al carrer Colón informarà sobre el nou pla d'ocupació per a majors de 55 anys

Un telèfon al carrer Colón informarà sobre el nou pla d'ocupació per a majors de 55 anys
10/09/2018 -

L’Ajuntament ha instal·lat una cabina amb un telèfon en la intersecció entre el carrer de Russafa i el de Colón, que sonarà cada deu minuts, de manera que les persones que ho despengen rebran informació sobre el nou programa d’ocupació per a majors de 55 anys, Oportunitats +55, i altres iniciatives impulsades des de València Activa, l’agència d’ocupació municipal. Aquest pla permetrà la contractació per part del consistori de 80 persones majors de 55 anys durant 9 mesos.

«Oportunitats +55 és un projecte pioner a la Comunitat Valenciana amb el qual intentem arribar al major nombre de persones possible», ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, durant l’inici de la campanya, al centre de Barris per l’Ocupació d’Orriols. L’edil, que demà a les 13.30 hores realitzarà una activitat informativa al costat de la nova cabina de València Activa, ha assenyalat així mateix que «l’Ajuntament de València és el primer consistori que ofereix un pla d’ús d’aquest tipus i, a més, ho fa amb recursos propis, ja que compta únicament amb el pressupost municipal, que ascendeix a més d’1.600.000 euros».

Gràcies al nou programa, 80 persones majors de 55 anys tindran l’oportunitat de treballar en dependències municipals durant 9 mesos, entre octubre de 2018 i juny de 2019, «en les mateixes condicions que la resta de treballadors i treballadores, per la qual cosa tindran salaris dignes, dret a vacances i als dies de lliure disposició». Per a això, s’han destinat 1.563.581,98 euros i altres 36.858 euros per a accions formatives complementàries.

Gómez ha informat que el pla s’acostarà als centres d’ocupació distribuïts per València. Ha ressaltat igualment els obstacles afegits als quals s’enfronten les persones de major edat, ja que «és més difícil que les empreses es fixen en elles», i ha fet referència a «la injustícia que suposa treballar durant molts anys i, al final, quedar-se fora del mercat laboral amb una eixida ajustada». En aquest sentit, Gómez ha apuntat que «amb aquest pla pretenem que les persones majors de 55 anys obtinguen una experiència professional i una formació que els ajude a reactivar-se».

Segons la titular de Desenvolupament Econòmic Sostenible, «a pesar que l’evolució general de la taxa d’atur durant la legislatura és favorable, ja que ha decrescut en 8 punts (de 18 a 10,4%) i ha passat de 10.000 persones desocupades majors de 55 anys a 7.900, la taxa de desocupació entre les persones que es troben en aquesta franja d’edat registra una menor variació respecte a altres grups d’edat. Per aquesta raó, és important implantar mesures concretes que afavorisquen l’ocupabilitat d’aquest grup». A més d’incloure 80 llocs de treball en dependències municipals, Oportunitats 55+ ofereix un «programa per millorar les competències professionals i personals i actualitzar els coneixements en camps específics que són de gran importància a l’hora de trobar una nova ocupació».

ACCIONS FORMATIVES COMPLEMENTÀRIES

Entre les accions formatives específiques per a majors de 55 anys, s’han programat cursos de competències professionals, com ara de carretoner o per al maneig de plataforma elevadora, així com cursos de formació en anglés de nivell bàsic. Amb la finalitat de superar la bretxa digital, es llançaran cursos de competències digitals de nivell bàsic i mitjà. Per millorar les competències personals, s’oferiran classes de creativitat i ús de xarxes socials per a la cerca d’ocupació, adaptabilitat al canvi, intel·ligència emocional i com aprendre a manejar l’estrés i la frustració.

Les persones beneficiàries han d’estar empadronades a València, en situació de desocupació i inscrites al Servef, tindre més de 55 anys i estar també inscrites en l’Agència d’Ocupació de València Activa (http://valenciactiva.valencia.es/va).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =