25n
25N
25N

El telèfon d'atenció a majors de València atén 712 persones i duplica el seu personal

Pilar Bernabé: “Este nou servici s’ha posat en funcionament en temps rècord perquè no hi haja cap persona desatesa a la nostra ciutat”

El telèfon d'atenció a majors de València atén 712 persones i duplica el seu personal
30/03/2020 -

El telèfon d’atenció als majors que l’Ajuntament va posar en marxa la setmana passada ha atés 712 persones, de les quals 421 reben la compra a domicili, 194 han començat a utilitzar el servici de menjar a casa, 83 el d’atenció domiciliària i 14 han estat derivades a ONG per fer “un seguiment dels casos de manera personalitzada”. La regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha destacat que “este nou servici s’ha posat en funcionament en temps rècord” i ja ha duplicat el seu personal “perquè no hi haja cap persona desatesa a la nostra ciutat”.

El telèfon d’atenció al qual poden dirigir-se les persones majors és el 900 525 798. Va començar a funcionar la setmana passada, amb horari de dilluns a divendres de 8 a 15 hores, i és atés per pesonal funcionari de l’Ajuntament adscrit a la Delegació d’Envelliment Actiu.

“Començàrem la setmana passada amb sis funcionaris i ja n’hem ampliat a 12”, ha ressaltat Bernabé. La regidora ha destacat que este “nou servici es va posar en marxa en temps rècord” i ha felicitat els i les funcionàries de l’Ajuntament al seu càrrec. Així mateix, ha apuntat que s’està treballant per ampliar l’horari de vesprada.

L’edil ha recordat que esta mesura s’emmarca en el Pla Especial d’atenció a les persones majors de la ciutat i ha posat en valor que el Govern municipal “declarara l’atenció a les persones majors com a servici essencial plenament operatiu per atendre el segment més vulnerable de la ciutat”.

Pilar Bernabé ha exposat que València “és l’única ciutat que ha posat en marxa un servici nou per atendre les persones majors, amb recursos públics nous”. També ha indicat que per a aquelles persones majors que estiguen en situació de vulnerabilitat, tant per soledat, condicions econòmiques o dependència, s’han habilitat els servicis d’atenció a domicili, menjar a casa i teleassistència.

L’acompanyament telefònic es duu a terme a través de l’ONG Amics de la Gent Major, mentre que a través de l’ONG Jovesólides es proporciona assessorament sobre com fer la compra en línia o com utilitzar aplicacions d’entreteniment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + dinou =