25n
25N
25N

El telèfon 112 registra 72 milions de telefonades en els seus 20 anys d'història

El telèfon 112 registra 72 milions de telefonades en els seus 20 anys d'història
29/02/2020 -

La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha destacat que el telèfon d’Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana “és una absoluta referència en l’àmbit de la seguretat en els seus 20 anys d’història”. Bravo també ha destacat que, des de la seua posada en marxa el 21 de juny de 1999, el 1·1·2 ha atés 72.061.568 crides en cinc idiomes: castellà, valencià, anglés, francés i alemany.

Bravo ha participat aquest dissabte, al costat del director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en la XIX Jornada de Portes Obertes, que organitza cada any el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) i que ha reunit 350 professionals de 22 organismes de la seguretat i les emergències.

L’escenari triat enguany ha sigut la zona dels alts forns del Port de Sagunt. “L’objectiu d’aquesta jornada -ha dit la consellera- és mostrar a la ciutadania els recursos humans i materials dels quals disposa la Generalitat a l’hora de gestionar una emergència, així com els seus mètodes d’actuació”. Aquesta jornada de portes obertes s’ha celebrat a Alcoi, Cullera o Vila-real en edicions anteriors.

20 aniversari del 1·1·2

L’organització d’aquest esdeveniment es realitza habitualment el mes de febrer, ja que cada dia 11 d’aquest mes es commemora el Dia Europeu del telèfon d’emergències 1·1·2. Es dóna la circumstància especial que fins al mes vinent de juny aquest servei d’atenció de telefonades celebra el seu vinté aniversari.

“El telèfon 1·1·2 ja forma part del patrimoni col·lectiu de la ciutadania valenciana que sap que a l’altre costat de la línia hi ha professionals perfectament preparats per a brindar-los l’ajuda que necessiten”, ha explicat la consellera Bravo, que ha recordat que en els dos últims episodis de pluges (la DANA de setembre a la Vega Baixa i el temporal ‘Gloria’ del passat mes de gener) el 1·1·2 va rebre 11.424 i 8.723 crides respectivament, que es van traduir en 8.737 i 6.690 incidents gestionats en cadascuna de les situacions d’emergència.

Exhibicions i tallers

Les persones que s’han acostat al recinte d’exhibició han pogut veure un camió autobomba o un vehicle tot terreny del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat. També han pogut visitar el camió que es configura com a Lloc de Comandament Avançat (PMA) o diferents mitjans aeris.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha portat fins a Sagunt diferents escenaris, tallers per a xiquets i xiquetes, un photocall per a poder fer-se fotos amb diferents uniformes i exhibicions en els espais del Centre de Coordinació d’Emergències, la plataforma 112CV, el servei de Seguretat Radiològica, la Unitat de Bombers Forestals autonòmica, a més de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat Valenciana. També han participat dels Agents Mediambientals i les unitats de prevenció de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha dut a terme un taller de simulació de predicció meteorològica i sondeig aerològic amb globus d’heli. Per part seua, la Unitat Militar d’Emergències ha posat en escena diverses exhibicions canines. També s’han pogut veure en acció els drons del servei d’Emergències de la Generalitat; rescats en vertical realitzats per la Federació d’Espeleòlegs de la Comunitat Valenciana; tallers sobre Educació Viària per part de la Policia Local de Sagunt i la simulació d’un accident múltiple i excarceracions per part del Consorci Provincial de Bombers de València. També han participat Creu Roja i diferents agrupacions de voluntariat de Protecció Civil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 7 =

bombers
bombers