25n
25N
25N

El telèfon 112 ha gestionat 6.690 incidents pel temporal

El telèfon 112 ha gestionat 6.690 incidents pel temporal
24/01/2020 -

El telèfon d’emergències 112 de la Generalitat Valenciana ha rebut al llarg d’aquest temporal hivernal ocasionat per la borrasca Gloria un total de 8.723 telefonades que s’han traduït en 6.690 incidents gestionats.

Aquest volum de telefonades ha pogut atendre’s gràcies al reforç de personal d’un 28% efectuat per la sala d’atenció de crides.

El dilluns 20 de gener la sala es va reforçar amb un 49%, registrant-se eixe dia el pic de major telefonades, en concret en la franja d’11 a 12 hores, amb un total de 900 telefonades rebudes, mentre que el major nombre d’emergències es van gestionar de 15 a 16 hores d’eixe mateix dia amb, un total de 253.

Seguiment i monitoratge de l’Emergència

D’altra banda, la sala d’emergències de la Generalitat ha treballat aquests dies reforçant també la seua estructura de guàrdia. Durant aquest episodi han treballat de manera permanent un operador, un operador de suport, un tècnic d’emergències de la Generalitat i una prefectura de servei als quals, en moments puntuals, s’han sumat 2 tècnics més.

Aquesta sala d’emergències ha emés 18 avisos de risc des del primer que es va difondre divendres passat 17 advertint de l’arribada d’un temporal hivernal que venia acompanyat de forts vents, pluges, fenòmens costaners i nevades.

Durant aquests dies ha sigut transcendental la coordinació entre diferents organismes per a gestionar emergències com el seguiment dels cabals i les diferents alertes hidrològiques en els rius Serpis i Xúquer juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o la mobilització de recursos com l’Helicòpter V-1, al costat del grup GERA del Consorci de Bombers d’Alacant que va poder portar medicaments a un malalt crònic.

Els operadors i operadores de la Central de Prevenció d’Incendis Forestals han pogut també coordinar juntament amb els agents Mediambientals i el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana intervencions com la que ahir mateix va permetre acostar queviures i combustible a diversos veïns que romanien incomunicats en la pedania de Sesga en el Racó d’Ademús.

Unitat de Cempol

Finalment, al personal tècnic i operador d’emergències cal sumar els agents de policia local de la unitat de Cempol, un lloc per a la coordinació de les Policies Locals que es va integrar a la sala d’emergències el mes d’abril passat i el paper de les quals ha sigut fonamental la coordinació i interlocució amb les diferents policies locals, amb la policia de la Generalitat.

Aquest lloc ha permés, entre altres coses, seguir l’evolució d’evacuacions que de manera preventiva van dur a terme els diferents ajuntaments que s’han vist afectats pel fort temporal costaner.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 6 =

ccccinema
activem alfafar