25n
25N
25N

Un estudi de la Universitat de Pàdua certifica que la tecnologia del plasma fred elimina el Coronavirus

Un estudi de la Universitat de Pàdua certifica que la tecnologia del plasma fred elimina el Coronavirus
19/11/2020 -

La tecnologia de plasma no tèrmic o plasma fred és capaç de descompondre la COVID-19. Així l’han demostrat les proves de laboratori realitzades pel Departament de Medicina Molecular de la Universitat de Pàdua, dirigides pel professor Andrea Crisanti. Aquesta tecnologia, avalada per la comunitat científica, té una efectivitat antiviral contra el SARS-CoV-2 del 99,99%, segons els resultats obtinguts en un laboratori de nivell 3 de bioseguretat (BSL3) de la mateixa universitat.

La tecnologia de plasma no tèrmic (NTP per les seues sigles en anglés) és una forma de ionització de l’aire capaç d’oxidar i descompondre qualsevol contaminant. Actualment, és considerada com la tecnologia més segura i eficaç de purificació i descontaminació d’ambients, eliminant contaminants químics (COV) i biològics (bacteris, floridures, microorganismes, virus i olors), al mateix temps que no produeix cap mal per a la salut.

El plasma fred és un fenomen físic generat a temperatura ambient, que utilitza l’aire com una mescla gasosa transformant-lo en un gas ionitzat format per diverses partícules carregades elèctricament: electrons, ions, àtoms i molècules que xoquen entre si i produeixen espècies oxidants. La reactivitat de les partícules provoca fenòmens d’oxidació capaços de desagregar o inactivar compostos orgànics volàtils, bacteris, microorganismes, olors, o virus com ara la COVID-19, segons ha provat l’estudi de la universitat italiana.

Fins a l’arribada de l’actual pandèmia, el seu ús se centrava en indústries específiques, per exemple, el sector agroalimentari, les mesures d’higiene del qual i seguretat requerien sistemes avançats de desinfecció i higienització d’espais. No obstant això, la pandèmia ha provocat que es multipliquen les aplicacions del plasma fred en multitud de sectors d’activitat.

Avantatges respecte a altres tecnologies

A diferència d’altres tecnologies amb efectes antivirals similars, com ara la radiació ultraviolada (UV) o l’ozó, el plasma fred és compatible amb la vida, és a dir, pot estar en funcionament sense posar en risc la salut de les persones. Això ha provocat que el plasma fred s’haja consolidat com la forma més segura i eficaç d’eliminar la COVID-19 en aire i superfícies.

A més, el fet de ser compatible amb la presència de persones permet una protecció en temps real, alguna cosa que no poden oferir altres tecnologies.

La tecnologia de JONIX

El dispositiu de plasma fred utilitzat per a la realització de les proves en la Universitat de Pàdua ha sigut cedit per JONIX, empresa especialitzada en el tractament de l’aire, la missió del qual se centra a dissenyar i desenvolupar solucions per a la desinfecció i higienització d’ambients a través de plasma fred.

D’origen italià, JONIX té presència en diferents països de tot el món, incloent-hi Espanya, i compta amb l’experiència d’haver treballat per a multitud de companyies de sectors molt diversos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =