25n
25N
25N

Els teatres de València obrin al públic amb totes les garanties de seguretat

A partir de la fase 2 de la desescalada, els teatres de la ciutat reobrin al públic amb limitació d’aforament

Els teatres de València obrin al públic amb totes les garanties de seguretat
01/06/2020 -

A partir d’aquest dilluns, 1 de juny, els teatres de la ciutat de València tornen a obrir les seues portes. Amb un aforament d’un 30%, durant la fase 2, per a garantir el distanciament social, i amb unes normes d’higiene per a evitar nous contagis de Covid-19, la ciutadania podrà tornar a gaudir dels espectacles que ja tenen preparats, i que es van veure interromputs després de decretar-se l’estat d’alarma.

En el cas del teatre Rialto, els cicles de la Filmoteca es reprendran el 25 de juny, i continuaran fins al 5 de juliol. Així mateix, la programació també recull, del 8 al 12 de juliol, lectures dramatitzades de les quatre obres escrites en el III Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera. A més, a partir del 26 de juny, el Teatre Principal acollirà una sèrie de concerts de l’Orquestra de València.

Tots dos teatres pertanyen a la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, des de la Conselleria de Cultura s’ha informat que s’està organitzant una programació cultural de música, cinema i arts escèniques, que s’anirà desenvolupant al llarg dels mesos d’estiu, sempre que la situació sanitària continue evolucionant favorablement com fins ara.

Respecte als teatres públics municipals de la ciutat de València, des d’Acció Cultural han informat que s’està treballant per a adaptar les sales a les condicions exigides, entre les quals s’inclouen un reforç de la neteja, la priorització de la compra d’entrades online, la preassignació de butaques i el manteniment de la distància de seguretat.

Pròximament es comunicarà l’obertura de teatres com La Mutant o El TEM, així com de la programació dels espectacles i propostes que s’aniran duent a terme. Així i tot, el que sí que han volgut destacar és que se senyalitzarà les zones de pas, garantint la no interferència entre l’entrada i l’eixida, i es destinarà més temps a l’acomodació del públic per a evitar cues. I és que tot ha d’estar llest perquè la ciutadania puga tornar a gaudir de la cultura sense incidents.

Així mateix, cal recordar que cinemes, auditoris, monuments i sales de conferència també compartiran la mateixa reducció d’aforament, mentre que els actes i espectacles culturals podran començar a celebrar-se, encara que amb un màxim de 50 persones en espais tancats i de 400 en espais oberts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =