25n
25N
25N

L’Institut Valencià de Cultura presenta la seua producció Fausto

Se representarà del 31 de gener al 9 de febrer

L’Institut Valencià de Cultura presenta la seua  producció Fausto
30/01/2020 -

Del 31 de gener al 9 de febrer l’Institut Valencià de Cultura presentarà al Teatre Principal de València la seua producció Fausto, en la seua nova versió en castellà.

Aquesta és una producció es va estrenar la temporada 2018-2019 al Teatre Rialto, amb un gran èxit de públic.

La reposició de Fausto al Principal té diversos al·licients, d’una banda el canvi d’espai, el pas d’un format mitjà a un gran format permet una nova visió de l’escenografia i la il·luminació, dos components de l’espectacle que van rebre els premis a la millor escenografia i la millor il·luminació als Premis de les Arts Escèniques de la generalitat 2019. Així com el canvi de llengua amb el mateix repartiment el que ha suposat un esforç tant pel canvi en si, como per les noves dimensions en les quals es desenvoluparà el seu treball.

Com tot clàssic, Faust dialoga amb el nostre present i connecta amb l’aspiració que té qualsevol persona de fer realitat els seus desitjos i el preu que estem disposat a pagar per ells.

Vendre l’ànima a canvi de la joventut eterna i gaudir dels plaers mundanals o accedir al coneixement il·limitat són els motor més coneguts de Faust: mite fonamental de la cultura occidental.

Aquesta versió de Faust converteix en matèria teatral la gran obra al voltant d’aquest mite que va escriure Goethe, un dels iniciadors de la consciència comú europea, amb una posada en escena plena de força estètica i intensitat interpretativa.

La direcció i escenografia de l’espectacle és de Jaume Policarpo, i està interpretat per Enric Benavent, Empar Canet, Rosanna Espinós, Vicent Domingo, María Caballero i Jorge Valle.

Jaume Policarpo, director de l’espectacle, ha remarcat que en aquest «la vivència real del que passa a l’escenari la proporcionen el actors» i ha afegit «és una obra molt ambiciosa, una obra magna d’un màxim representant de la cultura germànica i europea com Goethe, però que mostra una profunda estima cap a l’home i molta curiositat per entendre la seua existència»

El seu protagonista Enric Benavent ha dit “Fausto és una dels grans personatges de la escena europea contemporània i segurament és el personatge més complex que he fet al llarg de la meua carrera”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − cinc =

CCCC
activem alfafar