25n
25N
25N

Teatre Escalante estrena Pi, una coreografia d'OtraDanza inspirada en les formes de la naturalesa

L’espectacle es representa del 15 de gener al 8 de febrer en la Sala Russafa

Teatre Escalante estrena Pi, una coreografia d'OtraDanza inspirada en les formes de la naturalesa
08/01/2018 -

El Teatre Escalante inaugura la programació de 2018 amb una producció pròpia de dansa contemporània. Entre el 15 de gener i el 8 de febrer, la companyia OtraDanza pujarà a l’escenari de la Sala Russafa el seu nou espectacle, Pi, inspirat en “els codis secrets que amaga la naturalesa”.

En tots els seus treballs destinats a un públic familiar, la companyia OtraDanza sempre indaga en les grans preguntes i curiositats que el pensament humà no acaba de desxifrar. Per a la seua nova creació han triat el misteri de les matemàtiques.

PI és un espectacle per a cinc ballarins dirigits per la coreògrafa i ballarina Asun Noales. L’elenc està integrat per Salvador Rocher, Saray Huertas, Diana Huertas, Carmela García y Sebastián Rowinsky. En la seua coreografia, els cossos dels ballarins es tornen xicotetes criatures: insectes, centpeus, cucs… A través del real i l’imaginari, la creadora vol posar en valor “la importància de respectar tot el que ens envolta i no trencar l’ordre secret i màgic del nostre univers”. L’obra és, en suma, una metàfora de l’admiració per la vida i per tot allò que ens envolta.

Dansa a través del microscopi

La mirada que es llança és una mena d’ullada microscòpica, que apunta als detalls que habitualment no veiem. La composició coreogràfica és inicialment senzilla i a poc a poc es va teixint i complicant. S’inspira en un treball de recerca corporal sobre la simetria, l’espill, l’espiral, els fractals, els dibuixos calidoscopis, la fragmentació, la coordinació i la simetria.

En PI hi ha una important presència de l’audiovisual. Els moviments i la dansa s’abrigallen amb projeccions que acompanyen en perfecta sincronia els ballarins i els elements escenogràfics. Els espectadors s’endinsen en aqueix univers màgic i nou ajudats per la combinació d’imatge real i sintètica, vídeo generatiu i ús de sensors, el resultat conjunt dels quals es projecta sobre l’espai escènic.

Una dècada d’èxits

L’estrena coincideix amb el desé aniversari d’OtraDanza. Des de la seua formació, la companyia il·licitana ha creat produccions pròpies aclamades, com Tierra, Da Capo i la trilogia composta per Back, Ara  i Tattoo, i coproduccions per encàrrec, cas d‘El Gran Banquete, amb el Teatre Chapí de Villena o Mater, junt al Festival Medieval d’Elx.

La formació dirigida per Asun Noales ha rebut diferents guardons i mencions. Entre altres, Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana i Recomanacions de la Xarxa Nacional de Teatres. Els seus treballs s’han presentat en festivals i espais de referència com Madrid en Danza, Danza Gijón, Dansa València o el Mercat de les Flors (Barcelona), Tanzmesse (Dusseldorf), Schrit_matcher (Aachen) o Harris Theater (Chicago).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

escalante
escalante
Informacion coronavirus