25n
Orgull
Orgull

El Teatre Escalante tanca la seua temporada amb el cicle Menut Teatre, dedicat a la primera infància

El Teatre Escalante tanca la seua temporada amb el cicle Menut Teatre, dedicat a la primera infància
23/04/2019 -

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, presenta aquest maig el seu cicle dedicat als espectadors més xicotets de la casa: Menut Teatre. Un cicle per a despertar i deixar aflorar els sentits amb tres joies teatrals marcades per la proximitat del públic amb els intèrprets i la interacció permanent amb els espectadors.
“Tanquem la temporada amb Menut Teatre, dedicat a la primera infància. Un cicle que pretén ser una celebració per a les famílies, un acte festiu i emotiu alhora amb els bebès que tenen un primer contacte amb l’escena. Enguany continguts variats i de gran qualitat, des de la perfecció dels titelles de Tof Théâtre, fins la ironia dels músics portuguesos de Wetumtum o la poètica dels valencians PanicMap”, explica Josep Policarpo, director de l’Escalante.

Els primers tres diumenges del mes de maig Menut Teatre convida els xicotets espectadors a viure experiències escèniques úniques amb tres espectacles que despleguen, a través de la dansa, la música i les arts visuals, universos emocionals, poètics i sonors que s’instal·laran tots en la Carme Teatre.

Energia contagiosa, sorpresa i diversió garantida

Les marionetes del Tof Théâtre, la concepció estètica del polifacètic artista Antonio Catalano i l’indòmit violí del músic Max Vandervorst, confeccionen Piccoli Sentimenti, un cant al despertar de la sensibilitat artística. Una joia del teatre de titelles europeu en el qual el públic s’asseu en el mateix escenari per a conéixer un món d’arena i de miniatures, amb un cel de bambú i unes xicotetes construccions fetes amb pals. De sobte, alguna cosa es mou sota la terra: una minúscula criatura mostra la cara i, decidida, comença a explorar l’entorn. És el principi del món. Un viatge poètic per a despertar les primeres emocions dels xiquets i xiquetes de 3 a 5 anys, que podrà veure’s el 5 de maig a les 17.00 h i a les 18.30 h. Una exploració de la por, el desig, la soledat o la sorpresa, sense pronunciar ni una sola paraula, només escoltant, mirant i tocant tot el que té davant l’espectador.

Prenent l’univers pictòric de Kandinsky com a punt de partida, els valencians PanicMap conviden a viatjar el públic de la primera infància, d’1 a 3 anys, amb Pequeño Big Blue, la curiositat del qual el porta a llocs desconeguts plens de formes, moviment i colors per a gaudir i jugar junts d’una manera totalment desconeguda. Una proposta amb la dramatúrgia i direcció de Juan Pablo Mendiola i la direcció coreogràfica de Cristina Fernández, en la qual el gest, la dansa, les arts visuals i els mitjans digitals dialoguen per a oferir una experiència que estimule el desig de jugar a petits i grans. Un espectacle que es presenta en una única funció el 12 de maig a les 18.00 h.

I una comèdia musical per a bebès de 0 a 3 anys tancarà el cicle Menut Teatre amb Crassh Babies, de la companyia portuguesa Wetumtum. Reconegut amb el Premi del Públic en el Festival Internacional de Teatre de Castella i Lleó, l’espectacle és una combinació de percussió, moviment i comèdia visual, en el qual tot és un pretext per a produir so amb una energia contagiosa. Amb diferents sonoritats, des de la veu als tubs de plàstic passant per objectes quotidians, tot serveix per a estimular els sentits dels més xicotets i proporcionar moments únics. Un viatge pel món Crassh amb un llenguatge vocal propi, protagonitzat per dos personatges que habitaran amb la seua musicalitat l’escenari de la Carme Teatre en una única representació el 19 de maig a les 18.00 h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − cinc =