25n
25N
25N

Coneix el Teatre El Musical (TEM), l'espai cultural del Cabanyal

Coneix el Teatre El Musical (TEM), l'espai cultural del Cabanyal

Pertanyent i gestionat per l’Ajuntament de València, el Teatre el Musical (TEM) es troba en l’emblemàtic barri del Cabanyal-Canyamelar, en la plaça del Rosari número 3. Es tracta d’un espai per a la representació de tota mena d’espectacles, que alberga lloc per a un aforament de 403 espectadors, i un escenari de 12 per 8 metres. No s’utilitza únicament per a actuacions, ja que també compta amb dues sales polivalents i un gran hall en els quals es pot dur a terme diferents esdeveniments o exposicions d’art. El Teatre El Musical té els seus propis camerinos i zona d’assajos, a més d’un acollidor saló de lectura.

Aquest Teatre es va construir sobre un antic cinema en el barri, i no va ser fins a setembre del 2004 quan va obrir les seues portes com a tal. Abans, l’edifici havia albergat l’antic Ateneu Musical del Port. Va acabar en ruïnes, per la qual cosa l’únic element que es manté és la façana que dóna a la plaça del Rosari, que ha permés preservar el seu caràcter i estil.

Després de la seua renovació, el nou edifici consta d’un centre cívic, la sala polivalent per a espectacles i una àrea de serveis. Un dels elements més especials del Teatre El Musical, és el seu mur de doble fulla, que permet que la llum natural entre i il·lumine tot l’espai.

Amb la façana renovada i l’interior completament reformat, aquesta sala ha tingut un gran acolliment per part de la ciutadania, amb una programació per a tots els públics, no solament d’obres de teatre. L’escenari del Teatre El Musical també acull espectacles de dansa, sarsuela, màgia, musicals i esdeveniments infantils.

Hui dia, el Teatre El Musical és gestionat per Acció Cultural de l’Ajuntament de València, que l’ha convertit en tot un referent cultural del barri i voltants, amb tallers, reunions de les associacions i una infinitat d’activitats, a més del teatre i altres espectacles.

Actualment, el Teatre ofereix una àmplia gamma de descomptes i ofertes per a acostar els seus esdeveniments a tots els veïns i veïnes al mínim preu possible. Entre la seua programació habitual, es poden trobar concerts de cantautors internacionals, espectacles de ball com el de València Dancing Forward; o una gran varietat d’obres de teatre com “El desguace de las musas”, de la Zaranda, que arribarà en febrer de 2020. També, per descomptat, hi ha una gran varietat de programació infantil, com és el cas de ¡A Quelar! d’Extremus Dansa, un programa de formació per a jóvens gitanos i gitanes del barri, per a ensenyar-los balls flamencs, caixa, guitarra, llums i so.

Les entrades es poden adquirir per internet, per telèfon o en l’horari de la taquilla, de dijous a diumenge de 12 a 14 hores i de 17 a 19. Abans de la funció, es poden comprar les localitats fins 20 minuts abans que comence.