25n
Orgull
Orgull

Taxistes valencians continuaran amb la vaga en considerar les propostes de Foment "poc fermes"

Taxistes valencians continuaran amb la vaga en considerar les propostes de Foment "poc fermes"
30/07/2018 -

Les diferents associacions de taxistes valencians continuaran aquest dimarts amb la vaga indefinida que va començar el sector aquest dissabte a la vesprada en considerar que les propostes que els ha traslladat el Ministeri de Foment són “atractives” però “molt escarides”, al mateix temps que des del Govern “no s’ha oferit cap compromís ferm“. A més, continuaran les mobilitzacions, encara que encara no està decidit de quina manera es realitzaran els pròxims dies.

Així ho han explicat a Europa Press el president de l’Associació Gremial de Taxistes de València, Ismael Arráez, que ha estat present en la reunió a Madrid amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura; el secretari de la Confederació d’Autònoms del Taxi de la Comunitat Valenciana, Jose Juan López; i el representant de la secció del Taxi de la Unió Sindical Obrera a la Comunitat Valenciana, Fernando Ballester.

Per a Arráez, la reunió ha sigut “amena i propera” i ha assegurat que ha vist a Saura amb “certa simpatia” cap al sector, ja que el secretari d’Estat ha assegurat que el problema amb les llicències VTC és “estructural”, i a més ha admés que hi ha hagut “injustícies” amb el sector del taxi.

En la mateixa línia, López ha explicat que els seus companys li han traslladat que la reunió ha sigut “satisfactòria” quant a les propostes que els han realitzat, però ha remarcat que des del sector “no es fien” perquè ja estan “cansats de promeses”. “Fins que no hi haja res publicat, no es va a parar”, ha sentenciat.

Per la seua banda, Ballester ha indicat que l’atur en l’activitat del sector continuarà com a mínim fins al divendres, encara que ha apuntat que està supeditat a les associacions nacionals, amb els qui tenen un “compromís ferm”: “Si ells desconvoquen, nosaltres també”, ha manifestat.

MOBILITZACIONS DELS PRÒXIMS DIES

López, per la seua banda, ha expressat que les mobilitzacions continuaran a la Comunitat Valenciana, i encara que encara no s’han determinat les accions dels pròxims dies, ha explicat que en aquest cas, es mobilitzaran allà on estiga el delegat del Govern, que és qui representa a l’administració competent en la matèria a la qual afecta aquest conflicte.

Així mateix, Ballester ha indicat que les condicions de la vaga, com el lloc en el qual es concentraran, poden modificar-se i s’ha mostrat “pràcticament convençut” que els taxistes es retiraran aquest dilluns del carrer Colón de València i tornaran el dimarts a la zona de Fermax.

El representant de l’USO ha apuntat el pàrquing del cementeri de València com una de les possibilitats que es barregen per a la concentració del dimarts, des d’on, pel matí, realitzarien una ruta fins al carrer Colón.

Quant a la vaga en la jornada del dilluns, el representant de l’USO ha qualificat l’atur com un “èxit”, ja que ha assegurat que ha comptat amb un 100 per cent de seguiment, oferint serveis a persones amb mobilitat reduïda, emergències hospitalàries i serveis especials.

PROPOSTES “ATRACTIVES” PERÒ “MOLT ESCARIDES”

Respecte a les propostes que ha proposat el Ministeri en la reunió el president de l’Associació Gremial ha considerat que s’han oferit propostes “atractives”, però “molt escarides”, i al no haver-se materialitzat cap “compromís ferm”, es continuarà amb la vaga de taxis durant els pròxims dies.

“No hi ha gens que puga dir a tota Espanya que demà els taxistes van a poder eixir a treballar sense una competència deslleial”, ha afirmat Arráez, per la qual cosa ha indicat que “al cap i a la fi”, la situació “segueix igual”. Per açò, la vaga continuarà aquest dimarts a la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, aquest dimarts serà el quart dia de vaga a la Comunitat Valenciana, des que el dissabte a la vesprada es decidira avançar la vaga que tenia previst començar aquest dilluns al matí.

En aquest sentit, López ha ressaltat que els resulta “molt dolorós” continuar amb aquests aturs perquè “són molts dies sense ingressar diners i sense treballar”, al mateix temps que ha manifestat que tampoc volen “tallar la ciutat per tallar-la”.

“Nosaltres volem treballar, i el que ens fa feliços és portar als nostres clients d’un costat a un altre, però si al setembre em posaran a 1.800 llicències VTC i em vaig a quedar en l’atur, doncs per a parar llavors, atur ja”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + deu =