25n
Orgull
Orgull

Els taxistes insten a Ábalos a suspendre temporalment els VTC fins que s'aprove un decret que els regule

E.P

Els taxistes insten a Ábalos a suspendre temporalment els VTC fins que s'aprove un decret que els regule
01/08/2018 -

Els taxistes valencians, en vaga des de diumenge passat, han aconseguit que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, escolte la seua “exigència” d’aplicar la llei i suspendre temporalment els vehicles turístics amb conductor (VTC) fins que s’aprove un nou decret que regule aquest servei.

El ministre, que s’ha reunit a València amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a signar el conveni per a l’execució del Pla Estatal d’habitatge 2018-2021, ha accedit a reunir-se amb tres representants del sector del taxi després que al voltant d’un centenar de taxistes es congregara a les portes del Palau de la Generalitat per a demanar que es respecte la proporció 1/30 –un VTC per cada 30 taxis–.

“El govern té mecanismes per a no ficar-se massa en embolics jurídics per a suspendre les autoritzacions dos o tres mesos i que (els VTC) no isquen al carrer. Si fan açò, ara mateix els taxis se’n van a la seua casa”, ha assegurat el president de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana i portaveu de l’Associació Nacional del Taxi, Fernando del Molino.

Del Molino, que s’ha reunit amb el ministre, –acompanyat pel president de la Unió de Taxis de la Comunitat Valenciana, Ismael Arráez, i el president d’Elit Taxi València, Rafael Climent–, ha indicat que Ábalos els ha expressat “que no descarten cap possibilitat, que ho han d’estudiar amb els assessors”.

El president de la Confederació de Taxistes ha expressat que aquest és un moviment “nacional i històric”, per la qual cosa ha fet una crida a no “perdre la unitat”, i ha reconegut que el ministre “ha tingut un gest amb el sector”.

Arráez, per la seua banda, ha explicat que es van “amb la seguretat” que la seua principal petició –la no concessió de més llicències VTC a la Comunitat– es traslladaran aquesta vesprada a la Conferència Nacional de Transports. “És el que la comunitat vol i és pel que lluitarem fins al final”, ha comentat.

“El taxi és un sector immobilista, li costa arrancar, però igual que li costa arrancar, després li costa parar”, ha assegurat Arráez, que ha confirmat que els taxistes romandran en el carrer Colón.

Ábalos, en el seu compte de Twitter, ha indicat que en la breu trobada ha traslladat al gremi la seua “decidida aposta” per a trobar “amb diàleg” una solució “definitiva” al conflicte.

“Acabe de reunir-me amb representants de les associacions del taxi a la Comunitat Valenciana”, va anunciar. “Els he traslladat l’aposta decidida d’aquest Govern per a trobar, a través del diàleg, una solució definitiva al conflicte”, ha detallat el titular de Foment.

Ábalos ha acceptat reunir-se amb els representants de taxistes a València, després que un centenar es congregara al voltant del Palau de la Generalitat on s’anava a reunir amb Puig, obligant-li a entrar per una porta lateral per a accedir al Palau. Els taxistes han rebut al ministre amb crits i han romàs protestant davant el que Ábalos ha accedit a rebre’ls per a escoltar les seues reivindicacions.

La trobada amb taxistes, el primer del ministre des que la passada setmana va arrancar el conflicte, té lloc unes hores abans que, després del seu retorn a Madrid, Ábalos presidisca una reunió amb les comunitats autònomes que es perfila com a clau per a atallar la vaga i el conflicte del taxi.

En la reunió es tractarà la seua proposta de transferir als governs regionals les competències per a concedir llicències de VTC, la que constitueix una de les reivindicacions dels taxistes.

TRASPÀS DE COMPETÈNCIES

El president de la Unió de Taxis de la Comunitat Valenciana ha recordat la reunió que el dimarts van mantenir amb el director general de Transports de la Comunitat i ha indicat que la Generalitat “estarà encantada d’agafar les competències si no els passen el problema”.

Climent, per la seua banda, ha explicat que el sector ha d'”estrènyer” perquè la Conselleria accepte el traspàs de les competències i ha comentat que demà tindran una nova reunió amb el director de Transports perquè els transmeta el resultat de la trobada d’aquesta vesprada.

“Esperem trobar-nos amb una resposta positiva i que València s’atrevisca a assumir la totalitat de les competències per a regular el servei de les VTC. Si aconseguim açò,podem entendre que anem pel bon camí”, ha indicat Climent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 12 =