25n
25N
25N

Taxistes veuen "escassa i insuficient" la proposta del Consell per a regular les VTC i demanen 12 hores de precontractació

Taxistes veuen "escassa i insuficient" la proposta del Consell per a regular les VTC i demanen 12 hores de precontractació
05/02/2019 -

Associacions de taxistes de la Comunitat Valenciana consideren “bastant escassa” la proposta de la Generalitat per a regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) en el nou decret i creuen que les mesures són “insuficients”, per la qual cosa reclamen 12 hores de precontractació per a aquest tipus de vehicles en lloc dels 15 minuts que planteja la futura normativa.

Així ho han explicat el president de la Confederació de Taxistes Autònoms, Ferran del Molino, i el de l’Associació Gremial del Taxi, Ismael Arráez, en declaracions a Europa Press després de la reunió que han mantingut aquest dimarts amb la Conselleria de Vertebració del Territori.

La Generalitat ha plantejat una antelació mínima de 15 minuts de contractació per als VTC en el nou decret de regulació i no permetre la captació lliure de clients ni la geolocalització, entre altres mesures perquè els dos sectors puguen “conviure i oferir a la ciutadania el millor servei sense conflictes que els puguen perjudicar”.

El representant dels taxistes autònoms ha assenyalat que les mesures són “insuficients” i creu que la Generalitat “vol acontentar els dos sectors i al final no solucionaran el problema”, per la qual cosa ha lamentat que el Consell ha “perdut l’oportunitat per a prendre mesures que realment diferencien als dos sectors”.

Per contra, ha defensat que entre les peticions del sector està que el temps de precontractació siga “clar i no deixe lloc a dubtes. Per a això, ha proposat que siga de 12 hores perquè “defineix clarament que no és un servei immediat”, mentre que el plantejament de la Conselleria “no diferencia aqueixa immediatesa”.

També ha demanat que els VTC “tornen a la base”, ja que “l’única cosa que contempla –el decret de la Generalitat– és que no puguen aparcar en la via pública”. “No sabem com faran complir, perquè després els VTC incompleixen tot i no hi ha forma de demostrar-ho”, ha asseverat.

En definitiva, Del Molino ha instat que les mesures siguen “clares i contundents” i ha advertit que “a l’hora d’aplicar-les, els cossos d’inspecció no poden demostrar que incompleixen, la qual cosa provoca frustració en els taxistes veient com els VTC fan de taxi”. Això sí, ha remarcat que espera una altra reunió amb la consellera, Mª José Salvador, per a veure “com faran les mesures més efectives”.

TAXI I VTC NO TORNARAN AL SEU “ESTATUS”

El president de l’Associació Gremial del Taxi, en la mateixa línia, ha sostingut que el sector veu la proposta “bastant escassa”, ja que “no complirà cap objectiu perquè el taxi i les VTC tornen al seu estatus”.

En aquest context, ha explicat que la Conselleria els ha assegurat que la seua intenció és “apostar pel taxi i que les VTC complementen”, en entendre els vehicles amb conductor com un servei “complementari i de luxe”. Per tant, creu que han de “tornar a la base d’operacions, no agafar clients a mà alçada i que la via pública siga per al sector del taxi”.

Respecte al temps de precontractació, Arráez ha ressaltat que els taxistes tenen converses amb VTC que “volen treballar com VTC” i que aquestes “contracten el servei d’un dia per a un altre”.

“Hem demanat un mínim de 12 hores, a gratcient que el 80% de les VTC tradicionals donen servei d’un dia per a un altre”, ha recalcat, per a afegir que van “a contracorrent” i que els agradaria tindre el decret “abans d’eleccions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =