25n
Orgull
Orgull

Taxistes col·lapsen el centre de València i es concentren davant la seu de la Delegació del Govern

Taxistes col·lapsen el centre de València i es concentren davant la seu de la Delegació del Govern
30/07/2018 -

La vaga de taxistes que s’està desenvolupant en diverses ciutats espanyoles ha col·lapsat aquest migdia algunes de les principals vies del centre de València, com el carrer Colón, on es troba la seu de la Delegació del Govern d’Espanya a la Comunitat Valenciana.

Allí, un gran nombre de taxistes està concentrat amb els vehicles parats i la música alta. A més, a mesura que se’n van unint més cotxes a la protesta, aquests són rebuts fent sonar els clàxons i amb aplaudiments.

Entre les consignes que coregen els assistents figuren ‘Desunits morirem abans’ i ‘D’ací no ens mouen fins que hi haja cent per cent garanties que anem a conservar els nostres treballs”. Molts dels taxis porten, a més, cartells amb el lema ‘1/30, que es complisca la llei’.

La protesta s’està deixant sentir en diversos punts de la capital valenciana. La Sala de Trànsit de l’Ajuntament de València informa que, sobre les 12.00 hores d’aquest dilluns s’ha tancat la circulació del Pont del Reial, en direcció a la Plaça de Tetuan.

Així mateix, es registra alta densitat en els carrers Sant Vicent i Guillem de Castro –marge dret de l’antiga llera del Túria– i en Colón està tancada la circulació al trànsit rodat. La marxa lenta dels taxistes afecta també Tres Creus, Avinguda del Cid i Guillem de Castro.

Per la seua banda, Aena ha comunicat que no hi ha servici de taxi per la vaga en els aeroports d’Alacant-Elx i Manises (València).

Aquesta aturada indefinida és la resposta del sector a la suspensió per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que limita les llicències VTC, amb les quals operen Uber i Cabify, després d’un recurs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

“AMB CONTUNDÈNCIA I DE FORMA PACÍFICA”

Aquest atur indefinit és la resposta del sector a la suspensió per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que limita les llicències VTC, amb les quals operen Uber i Cabify, després d’un recurs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

El secretari de la Federació Sindical del Taxi de València i província, José Juan López, ha assegurat als mitjans que en la concentració “no hi ha hagut cap tipus d’incident”, ja que els treballadors volen “demostrar que amb contundència i de forma pacífica aconseguiran” les seues reivindicacions.

“PROTEGIR A la CIUTADANIA”

Els taxistes valencians no solament es concentren en suport als seus companys de Barcelona. “Ací a València, al setembre desembarcaran més de 1.800 VTC, de 3.000 taxis que som, la situació ha arribat al límit i ens hem vist abocats a emprendre aquestes accions lamentables per a nosaltres i per a la ciutadania”, ha agregat.

El representant de l’associació ha llançat un missatge als ciutadans: “Els taxis no tenim preus, tenim una tarifa que els polítics ens han posat per a protegir-vos. Uber i Cabify no porten tarifes, són dinàmiques i sempre perdeu vosaltres. Açò està fet per a protegir-vos a vosaltres, i el que estem demanant és que ens protegiu a nosaltres perquè ens anem a arruïnar”.

“SOLAMENT DEMANEM QUE ES COMPLISCA LA LLEI VIGENT”

Des d’Elit Taxi València, un representant han subratllat que l’objectiu d'”aconseguir que Foment per fi cedisca les competències a les comunitats autònomes i poder regular el que està passant en els carrers, un desajustament entre l’oferta i la demanda del servei que afecta directament al tràfic i la pol·lució de la ciutat”.

“Solament demanem que es complisca la legalitat vigent”, ha insistit, al mateix temps que ha recordat, el “nombre de taxis està ajustat a una ràtio per habitants que garanteix un ajust i unes tarifes regulades”, de manera que “se li garanteix al ciutadà un servei públic essencial de mobilitat”.

“No podem modificar les tarifes quan vulguem, portem un segur de responsabilitat civil de 50 euros per al ciutadà, aquesta gent es posa a funcionar amb un cotxe i un segur a tercers, i tot açò repercuteix negativament per als ciutadans”, ha defensat, abans d’emfatitzar: “El dia que desaparega el taxi la gent, ho van a trobar a faltar”.

Per la seua banda, el secretari de l’Associació Gremial del Taxi en la província, José Ramón Giménez, ha criticat el “paradoxal de tenir un decret llei que estipule una ràtio d’1/30 i que es vaja a superar aqueixa ràtio per concessions via judicial”. “El que estem reclamant és que es complisca la llei”, ha insistit.

“Es crearà un sistema paral·lel al servei de taxi, que estarà en els carrers de manera il·legal, no poden anar circulant i que la gent els alce el braç com a nosaltres i ho estan fent, circulen amb les aplicacions obertes quan realment no hauria de ser així”, ha denunciat.

Giménez –que ha considerat que “aquesta serà la manifestació més gran de la història del taxi en la ciutat de València”– ha explicat que “tota la vida ha existit el vehicle VTC i s’ha conviscut, fins al moment en què algú ha volgut saltar el seu espai i ficar-se en el del taxi”.

“Evidentment, el futur de moltíssimes famílies està en joc i no ho permetrem”, ha assegurat. “El Govern no pot deixar de costat a més de 74.000 famílies de tota Espanya en favor d’aplicacions disruptives, transnacionals, que no estan pagant els seus impostos a Espanya”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =