caixa popular

Els taxistes autònoms frenen les seues demandes però amb voluntat de reprendre-les

La Confederació de Taxistes Autònoms assegura que accepten la tramitació del decret per a regular els VTC per falta de temps en el final de la legislatura

Els taxistes autònoms frenen les seues demandes però amb voluntat de reprendre-les
19/02/2019 -

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana tractarà de reprendre les negociacions amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de cara a la nova legislatura. Així ho ha destacat el seu president, Fernando del Molino, després d’anunciar ahir en un comunicat que finalment donaran suport a la tramitació del decret per a regular els Vehicles de Turisme amb Conductor (VTC) del Consell.

Així posen fi a les reunions amb la conselleria, amb María José Salvador com a responsable, i a manifestacions com la del 14 de febrer, quan el gremi va aparcar els seus cotxes en les vies del centre de València i es va concentrar davant el Palau de la Generalitat per a manifestar al govern autonòmic i al President Ximo Puig que la seua proposta es basava en “mesures insuficients per a evitar que els VTC deixen de fer una competència deslleial al taxi” i demanar solucions a la “precarització paulatina del Servei Públic del Taxi”.

Concretament, el decret autonòmic regula les VTC proposa la contractació mínima de 15 minuts, la prohibició de la geolocalització a través d’aplicacions mòbils, elevar a rang de Llei autonòmica la prohibició de circular i estacionar en la via pública sense contractació prèvia en el ROTT (Reglament Llei d’Ordenació de Transports Terrestres) i donar més competències als ajuntaments, inclosa la de poder ampliar el temps de pre-contractació o poder imposar regulacions horàries i diàries.

Davant aquesta situació, Salvador va al·legar que aqueix decret es va fer a partir del diàleg amb les parts implicades i va deixar clar que si el sector del taxi no l’acceptava, probablement no hi hauria un altre decret“. En aquest sentit, la consellera va afegir que no compartia la “passivitat” de la qual l’acusaven perquè la Comunitat Valenciana va ser la primera autonomia que va obrir un procés d’informació pública per a recollir informació i propostes. Ho va fer en començar l’any per a aconseguir mesures que no suposaren indemnitzacions ni a taxis ni a VTC.

Del Molino, així, assegura que aquesta decisió no ha sigut de consens total, però sí que acceptada per la majoria de taxistes autònoms de la confederació. “Hem decidit donar suport al decret primer perquè altres associacions del sector han tret els seus comunicats sense esperar el consens i perquè no ens queda una altra alternativa”, explica el president.

Així mateix, el líder incideix que influeix molt el poc temps que queda de legislatura, que dificulta que puga haver-hi una altra nova regulació: “En un mes no dóna temps a aprovar, publicar i convalidar el decret, per la qual cosa si en els pròxims dies no acceptem la proposta de la conselleria, ens quedem sense res i preferim això a no tindre res“. Per això, a la qüestió de reprendre la seua reivindicació, Del Molino respon: “De cara a la nova legislatura tractarem de negociar de nou perquè les nostres demandes tinguen una solució”.

La confederació també assegura a través del seu comunicat que a partir d’ara se centraran a treballar amb els consistoris per a “millorar la deficient regulació proposada”. De moment, el president confirma que ja estan negociant una modificació de l’ordenança amb l’Ajuntament de València i, una vegada acabe, traslladaran aquestes mesures a la resta d’ajuntaments de la Comunitat Valenciana. I és que el decret llei aprovat pel Govern d’Espanya habilita a les Comunitats Autònomes a gestionar els VTC interurbanes i als ajuntaments a modificar condicions d’aquests, com les condicions de pre-contractació, la captació de clients, la sol·licitud del servei, els recorreguts, horaris, etc.

“Creiem que la pre-contractació de 15 minuts no és senzilla de controlar per part dels agents, i tampoc és clar com seria aqueixa volta a la base que proposen, llavors és difícil sancionar-lo”, proposa com a millores de futur Fernando del Molino.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 3 =

mac mislata 2019