25n
25N
25N

El taxi volador

El taxi volador
13/10/2017 -

Aquesta imatge de cotxes voladors travessant les ciutats que apareixen en les pel·lícules de ciència-ficció no està tan lluny com pensàvem. Almenys si, tal com apareix l’últim comunicat Airbus, en els propers anys l’empresa comercialitza els primers taxis voladors.

La firma aeronàutica ha anunciat que a finals de 2018 començarà a posar a prova els primers taxis voladors que haurien d’estar operatius plenament per a l’any 2023. Seran els que la companyia francesa ha decidit batejar com CityAirbus i que ja han estat provats amb èxit, però sense tripulació. Es tracta d’uns vehicles de quatre places que funcionen amb un motor elèctric i que aterren i s’enlairen de forma vertical. Amb ells el que es pretén és descongestionar el trànsit de les ciutats.

Els motors de 100 kW són motors electrònics i ha estat l’empresa Siemens qui els ha fabricat. La velocitat que podrà arribar aquest nou vehicle serà de 120 quilòmetres per hora i volarà, segons apunta l’empresa francesa, de forma autònoma.

Encara que Airbus és la primera gran empresa que planteja un vehicle com aquest, la veritat és que no és la primera vegada que escoltem sobre aquest tipus de projectes. Dubai, la ciutat d’Emirats Àrabs, ja es va plantejar crear un taxi volador al qual va batejar com Volocopter.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 8 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna