25n
25N
25N

Taula redona sobre la 'premsa satírica republicana' en la Biblioteca Valenciana

Taula redona sobre la 'premsa satírica republicana' en la Biblioteca Valenciana
03/11/2016 -

La Biblioteca Valenciana acull la segona taula redona del cicle de conferències que s’han programat amb motiu de l’exposició “Premsa satírica i cultura popular valenciana”, que es mostra al Monestir de Sant Miquel dels Reis

Es visionarà un documental sobre la revista ‘La Traca’ i el seu director Vicent M. Carceller, al qual seguiran les intervencions del professor Francesc Martínez Gallego, cocomissari de l’exposició que parlarà sobre aquesta revista a la Universitat de València; la bibliotecària Àngels Aznar parlarà sobre ‘El cuento del dumenche’; i el dibuixant Lamberto Ortiz (Lamber), dels dibuixants i il·lustradors de les publicacions de l’època. La taula ‘Premsa satírica republicana’ estarà moderada per Julio Monreal, director del periòdic Levante-EMV.

L’exposició ‘Premsa satírica i cultura popular valenciana. Dels col·loquiers a la cibersàtira’ es realitza en homenatge a Ricard Blasco Laguna, intel·lectual i erudit valencià precursor dels estudis sobre la literatura satírica i popular valenciana, i exhibeix prop d’un centenar de capçaleres de publicacions satíriques que van tindre el seu moment d’esplendor en el segle XIX i principi del segle XX. Publicacions com ara ‘El Mole’, ‘La Gaceta del Cielo’, ‘La Degollà’, ‘La Traca’, ‘La Risa’, ‘La Matraca’, ‘La Tronà’ o ‘El Tio Cuc’ són algunes que es poden contemplar.

L’exposició no es restringeix a la premsa escrita, sinó que s’acompanya de documents sonors, dibuixos, figures de la cultura popular valenciana, peces de teatre censurades per la dictadura, i inclús serà possible visionar ‘El faba de Ramonet’, primera pel·lícula sonora en valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + disset =