Les taxes universitàries al País Valencià baixen un 8% per a este nou curs

Les taxes universitàries al País Valencià baixen un 8% per a este nou curs
14/09/2018 -

El ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es fixen les taxes universitàries per al curs 2018-19 i en el qual s’estableix una reducció del 8% del preu del crèdit en primera matrícula d’ensenyaments de grau i màster en les universitats públiques valencianes.

L’objectiu definitiu del Consell amb aquestes mesures és aconseguir que cap alumne deixe d’estudiar en la universitat per motius econòmics, ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

El nou decret suposa reduir les taxes dels crèdits en primera matrícula, tant de grau com de màster, per a aquells estudis de màster que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades a Espanya, o amb preu equiparable, i per als estudis de màster no compresos en el grup anterior.

A més, es manté l’import de les taxes en els estudis de màster amb preu excepcional, que vé establit per conveni amb altres universitats participants, així com en els estudis conduents al títol de doctor, des de la primera matrícula fins a la quarta matrícula i següents.

La reducció del 8% de les taxes universitàries se suma a la del 7% duta a terme en el curs 2017-18, amb el que la reducció de taxes arriba al 15% respecte a les del curs 2016-17.

El decret també estableix que l’import de les tarifes per la realització d’estudis conduents a títols propis de les universitats serà fixat pel consell social de cada universitat, igual que l’import dels preus per la prestació de servicis no acadèmics per part de la universitat o per l’ús o cessió d’instal·lacions universitàries.

EXEMPCIONS I BONIFICACIONS

Així mateix, el decret possibilita diferents tipus d’exempcions i bonificacions per a l’alumnat que reba beques i altres ajudes a l’estudi amb càrrec als pressupostos generals de l’Estat o de la Generalitat. En concret, tindran exempcions i bonificacions aquells que obtinguen matrícula d’honor o premi extraordinari de Batxillerat, els membres de famílies nombroses i els que hagen sigut víctimes o familiars de víctimes de bandes armades o elements terroristes.

També tindran dret a l’exempció total de taxes els alumnes que tinguen reconeguda una discapacitat igual o superior al 33%. L’import de les taxes aplicable als estudiants estrangers serà el mateix import que s’aplica per als estudiants de nacionalitat espanyola.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + disset =

sagunt a escena 2019
turismo salou