25n
25N
25N

Les taxes acadèmiques es reduiran un 8% més aquest curs

Aquest porcentatge se suma al 7% de l’any passat, fins a sumar un 15% de rebaixa

Les taxes acadèmiques es reduiran un 8% més aquest curs
11/10/2018 -

La Generalitat Valenciana ha presentat este dimecres la Llei d’Acompanyament de 2019, una legislació paral·lela a la Llei de Pressupostos que contempla, entre altres línies, la reducció del 8% de les taxes en aquest curs 2018/2019.

Aquest percentatge se suma al 7% menys del curs passat, fins a aconseguir rebaixar un 15% en les matrícules acadèmiques. Com a resultat, segons indica la Generalitat, l’alumnat haurà de pagar una mitjana de 200 euros menys que fa dos anys.

L’objectiu, segons l’administració pública valenciana, és “garantir que no hi haja valencians que hagen de renunciar a estudiar en la universitat per motius econòmics”. La Comunitat Valenciana passarà, així, de ser la quarta autonomia més cara per a estudiar a ser la novena.

Aquesta mesura també pretén trencar amb la pujada de les taxes acadèmiques de l’anterior Executiu, que es deu a l’augment que va imposar el Ministeri d’Educació en el curs 2012-2013. Açò es va traduir en un increment del 33% del preu de la primera i segona matrícula, del 127% en la tercera matrícula i del 203% en la quarta matrícula. En l’anterior legislatura, el govern del PP va congelar les taxes per a intentar pal·liar aquesta nova regulació.

D’altra banda, la Llei d’Acompanyament de 2019 també millora el sistema de beques, que enguany disposarà de 30 milions d’euros, el doble que en 2015. En concret, actualment hi ha més de 43.000 beneficiaris entre els quals s’inclouen els de la Beca Salari, una ajuda que la Generalitat destina per tercer any consecutiu a l’alumnat la família del qual tinga renda baixa i que pot rebre fins a 600 euros per a fer front a les despeses de la universitat pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − quatre =

ccccinema
activem alfafar