25n
25N
25N

La taxa de grip es dispara a la Comunitat

Arriba als 230 casos per cada 100.000 habitants, la taxa més elevada de la temporada, i el doble que l’any passat

La taxa de grip es dispara a la Comunitat
18/01/2018 -

Quasi 230 casos de grip per cada 100.000 habitants. És la taxa de grip a la qual ha arribat la Comunitat Valenciana en la segona setmana de l’any, el que significa un augment del 60% respecte a la primera, en la qual es van trobar 143 casos per cada 100.000. Són dades de l’últim informe de grip de la conselleria de Sanitat.

Es considera una epidèmia, ja que a partir de 42,4 casos per cada 100.000, ja se li qualifica així. A la fi d’any, aquesta va arribar al seu pic màxim amb 200 afectats per cada 100.000 habitants. Posteriorment, la xifra es va rebaixar, però ara torna a situar-se en el seu màxim. És la taxa més elevada d’aquesta temporada d’hivern, i és quasi el doble que la de l’any passat per aquestes dates.

Així doncs, són dades altes, sobretot si es comparen amb els d’altres comunitats autònomes com Extremadura o La Rioja, on són 75 i 40 respectivament les persones afectades per cada 100.000 habitants.

I dins de la nostra Comunitat, els territoris més afectats són l’àrea metropolitana de Castelló i la província d’Alacant, mentre que en la província de València, especialment en el seu interior, la taxa és molt més baixa

En tots els grups d’edat ha augmentat. No obstant, això sí, els més afectats han sigut els xiquets d’entre 0 i 4 anys i entre 5 i 15 anys. De tots els afectats, prop del 94% no s’havien vacunat. Davant aquesta situació, la conselleria recorda que la grip “és una malaltia respiratòria caracteritzada per la seua alta contagiositat” i “que afecta fonamentalment a xiquets, ancians i a persones amb patologies cròniques, sent en aquestes últimes” encara més greu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =