tros al plat

La taxa de gestió tributària dels ajuntaments es redueix del 1,75% al 1%

Aquesta tarifa s’ha anat reduint des de 2016 i permetrà que els ajuntaments tinguen més autonomia local

La taxa de gestió tributària dels ajuntaments es redueix del 1,75% al 1%
19/09/2018 -

La Diputació de València reduirà a l’1% la tarifa general que els ajuntaments paguen per la recaptació voluntària de diferents tributs que s’encarrega de gestionar la corporació provincial, a través del Servei de Gestió Tributària (SGT). Amb aquesta nova rebaixa, de l’1,75% a l’1%, els municipis disposaran de més recursos econòmics.

Durant la present legislatura, l’actual equip de govern de la Diputació ha anat reduint progressivament la tarifa fins a arribar a l’1% previst. Fins a 2016, es cobrava als consistoris el 3% de la recaptació voluntària, una xifra que s’ha anat reduint, primer fins al 2,25%, més tard a l’1,75% i ara a l’1%.

Amb aquesta mesura, l’àrea d’Hisenda de la Diputació ha passat de recaptar 7.114.418 euros als 2.525.865 euros que s’esperen recaptar amb l’aplicació d’aquesta última rebaixa de la taxa a l’1%. Amb aquesta política, la institució reforça la seua implicació amb els ajuntaments a l’hora d’augmentar els ingressos municipals per a garantir l’autonomia local.

La col·laboració de la Diputació amb els ajuntaments es modula en funció de la capacitat i el volum de població de cada municipi. Una de les obligacions de la corporació és prestar assistència tributària als consistoris amb menor capacitat econòmica i de gestió.

Aquesta iniciativa s’inclou en la modificació de l’ordenança fiscal de la taxa per gestió tributària, que està previst aprovar en el ple de setembre de la Diputació, que tindrà lloc dimarts que ve 25. En la comissió informativa d’Hisenda, que ha tingut lloc aquesta setmana, els grups han mostrat la seua predisposició a aprovar per unanimitat aquesta mesura.

De la mateixa forma, han donat el vistiplau a l’ampliació de les delegacions al SGT dels ajuntaments de Toixa, Llocnou de la Corona, Albalat dels Sorells, Quartell, Beniarjó, Xelva i Benissoda, així com de la Comunitat de Regants El Palmerar de Pedralba, per a la gestió i recaptació de diferents tributs i ingressos de dret públic.

Rebaixa en el BOP

En paral·lel a aquesta reducció en la taxa de gestió tributària, la Diputació té previst modificar l’ordenança fiscal que regula la publicació d’edictes i anuncis de diferents ajuntaments i entitats oficials en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). La proposta de l’àrea d’Hisenda que dirigeix Rebeca Torró preveu una reducció de l’import mínim de publicació de 110 a 75 euros, així com l’eliminació de la tarifa per inserció d’imatges, gràfics i llistats o taules de dades.

La nova normativa estableix també una tarifa màxima de 2.000 euros per inserció. La comissió d’Hisenda ha aprovat fer pública aquesta modificació, que explica igualment amb el beneplàcit dels grups representats en la corporació, perquè es puguen presentar les al·legacions corresponents en el termini de 10 dies.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
Expojove 2018
nadal paiporta 2018
nadal rocafort 2018
Nadal Rafelbunyol
bienal mislata
Obra Yolo en el teatro escalante
Talia
Olympia