25n
Orgull
Orgull

La targeta TuiN es consolida i redueix a la meitat l'ús del Bonometro en els viatges de Metrovalencia

La targeta TuiN es consolida i redueix a la meitat l'ús del Bonometro en els viatges de Metrovalencia
27/08/2018 -

La targeta TuiN, en les seues diferents modalitats, continua el seu avanç i consolidació entre els usuaris de Metrovalencia i suposa ja quasi el 15% dels viatges que es realitzen en la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província de València, la qual cosa ha reduït a la meitat l’ús del Bonometro, que segueix sent de totes maneres el títol de transport més utilitzat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La targeta TuiN o targeta moneder de la xarxa de Metrovalencia es carrega i recarrega amb un mínim de deu euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia i s’ha de validar d’entrada i eixida, excepte en el tramvia (solament d’entrada), perquè puga aplicar el preu corresponent al trajecte realitzat. El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta del saldo disponible en aqueix moment l’import corresponent al nombre de zones recorregudes, amb el mateix preu d’un viatge amb Bonometro, encara que amb alguns avantatges comercials afegits.

El 31 de desembre de 2017, la targeta TuiN, en la seua modalitat general, TuiN mensual i els que la van utilitzar amb els descomptes de família nombrosa o monoparental, va tancar l’exercici amb un 9,80% dels desplaçaments de Metrovalencia. El gener de 2018 va superar el llindar del 10%, en concret en el 10,80%, i a l’abril, amb l’entrada en vigor de la TuiN Jove, es va situar en el 13,4%. A partir d’aquest mes i amb la incorporació citada de la TuiN Jove, ha experimentat una evolució que, de moment, ha conclòs amb el 14,80% al juliol.

Aquests percentatges, traduït en desplaçaments, signifiquen, al juliol, 746.955 viatges utilitzant la TuiN, dels quals 536.850 pertanyen a la TuiN general, 114.275 a la TuiN mensual, 57.584 a la TuiN Jove i 38.246 a les famílies nombroses o monoparentals.

La TuiN Jove, dirigida als joves de fins a 30 anys que permet aplicar una bonificació del 15% sobre els preus en vigor en la TuiN general, ha calat entre els usuaris amb més ímpetu, atés que, malgrat la seua limitació d’edat i que solament està en el mercat des de fa quatre mesos, suposa ja l’1,1% del total de viatges de Metrovalencia i el 7,7% de l’ús de la targeta moneder.

EL DESCENS DEL BONOMETRO

L’augment de l’ús de la targeta TuiN en les seues diferents modalitats ha provocat el descens del Bonometro, que segueix sent de totes maneres el títol de transport més utilitzat pels usuaris de Metrovalencia.

En 2017 va tancar l’exercici amb el 55,20% dels viatges amb metro i tramvia i en 2018 ha accentuat la seua caiguda fins que al juliol s’ha situat en el 50,6%, a sol set desenes de no aconseguir la meitat dels desplaçaments, quan en èpoques passades superava el 60%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =