caixa popular

Noves tarifes de Metrovalencia: el Bonometro s'encareix

El bono de 10 viatges augmenta el seu preu mentre que la targeta TuiN ho manté

Noves tarifes de Metrovalencia: el Bonometro s'encareix
03/04/2018 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modifica les tarifes de Metrovalencia, a partir del pròxim 1 d’abril, amb l’objectiu de potenciar l’ús de la targeta moneder TuiN com a títol de referència entre els viatgers. El Bonometro de 10 viatges veurà modificat el seu preu.

Així, es manté el preu dels tots els títols i descomptes en vigor aquests últims anys. L’única excepció afecta el bo de 10 viatges de Metrovalencia, que modifica el seu preu com a part del procés d’implantació de la targeta TuiN. Aquesta si que manté el preu per viatge del bonometro actual, que per als desplaçaments d’una sola zona se situa en 0,72 euros.

Com a novetat per a aquest mateix any s’inclou la Targeta Jove, que entrarà en funcionament a finals d’abril. La nova targeta està destinada a menors de 30 anys, inclusivament, i ofereix un descompte del 15% sobre els preus d’aplicació en la targeta moneder TuiN.

Procés d’implantació de la targeta TuiN

Amb les tarifes de 2018 la targeta TuiN manté l’import que fins ara compartia amb el bonometro, entre 7,20 euros i 20 euros, segons zones. En conseqüència, els viatgers habituals poden seguir desplaçant-se amb aquest títol al mateix preu que ho feien fins ara amb l’habitual bo de 10 viatges.

La targeta TuiN és vàlida per a qualsevol combinació zonal i es va llançar en 2015. Una vegada realitzades les adaptacions informàtiques i de peatge necessàries per a la seua implantació massiva, FGV ja està en condicions d’iniciar el procés d’eliminació progressiva del bonometro, per la qual cosa s’ha pres la decisió d’incrementar el seu cost en 2018 en el seu format tradicional, però no amb la targeta moneder.

Des de l’1 d’abril el bonometro de Metrovalencia passarà a costar 7,60 euros per a una zona i 21 euros per a 4 zones, la qual cosa suposa un increment mitjà d’un 5%. Malgrat l’augment, el preu del bonometro seguirà sent més econòmic que el d’igual format de les principals explotacions ferroviàries i tranviarias espanyoles.

Les persones que carreguen la targeta moneder TuiN viatjaran al mateix preu que el bonometro actual (0,72 euros en zona A), amb els avantatges comercials que ja ofereix la TuiN: no hi ha zona D excepte Aeroport; tot el tramvia és Zona A i els trajectes entre estacions contigües de diferents zones es consideren com una sola zona. Al seu torn, quan superen un determinat consum dins del mateix mes natural, la resta de desplaçaments en el mateix mes es realitzaran de manera gratuïta, com en una Targeta d’Abonament Mensual.

La TuiN es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia, i s’ha de validar d’entrada i eixida, excepte en el tramvia (solament d’entrada), perquè puga aplicar el preu corresponent al trajecte realitzat. El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta del saldo disponible en aqueix moment l’import corresponent al nombre de zones recorregudes.

Increment dels suplements per viatjar sense títol de transport en FGV

La nova regulació tarifària determina que FGV incrementarà i homogeneïtzarà, també a partir de l’1 d’abril, els imports del suplement per viatjar sense títol de transport vàlid en Metrovalencia i TRAM d’Alacant a 100 euros.

Actualment el suplement establit és de 50 euros. Les noves tarifes inclouen una reducció per ràpid pagament, dins dels 15 dies naturals, d’un 50%.

FGV ha pres la decisió d’incrementar aquest import com a mesura dissuasòria per a combatre el frau, especialment en les zones tranviarias i trams oberts.

Servei integral d’EMT, Metrovalencia i MetroBus

Amb aquesta resolució, el bo de transport de 10 viatges amb dret a transbord i d’ús en EMT i Metrovalencia en zona A se manté en 9 euros i a 4 euros el títol temporal. L’abonament mensual, valgut segons zones, segueix oscil·lant entre els 45 euros de la zona A/B/C i els 79,10 de la ABCD. El bo transborde AB manté el seu preu inicial de 15,5 euros.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018