25n
25N
25N

Tanquem Cofrents posarà una línia roja per a instar al tancament "immediat" de les nuclears

Tanquem Cofrents posarà una línia roja per a instar al tancament "immediat" de les nuclears
04/05/2019 -

La plataforma Tanquem Cofrents ha convocat aquest diumenge la seua marxa anual a la central de Cofrents per a exigir el seu tancament “immediat” i el de la resta de nuclears espanyoles. Enguany hi haurà dues marxes que confluiran en la central, una a peu que eixirà des de Jalance a les 11.00 hores i una altra amb bici que eixirà des de l’estació de trens de Requena i a l’arribada a la central, es realitzarà una ‘performance’ en la qual es posarà una “línia roja” a la central.

La plataforma ha organitzat també un autobús per a acudir a Jalance des de València, que eixirà a les 10.00 hores des de la Plaça d’Espanya, ha informat l’organització en un comunicat, en el qual ha cridat a la participació massiva.

Durant els últims mesos “s’ha conegut el calendari de tancament de les nuclears, acordat amb un total obscurantisme i d’esquena de la ciutadania”. Aquest calendari, han explicat des de Tanquem Cofrents, allargaria la vida de les centrals espanyoles fins a l’any 2035, amb un període de funcionament mitjà de 47 anys, una antiguitat que molt poques nuclears han aconseguit en el món i sempre amb multitud d’avaries i problemes.

Des de la plataforma consideren aquest allargament, “que incompleix a més els compromisos electorals del partit governant”, “inadmissible i irresponsable”. Per això, la plataforma vol posar una “línia roja sobre aquest tema”. Una línia roja que es visualitzarà en una ‘performance’ que se celebrarà davant la central de Cofrents al final de la marxa.

“És imperatiu marcar aquesta línia roja perquè la societat no pot admetre que unes centrals que han complit ja àmpliament les seues vides de disseny, i que es troben velles i deteriorades, continuen funcionant i augmentant exponencialment el risc que ocórrega un accident greu”, han explicat.

En cas d’accident a Cofrents, “les conseqüències les patiríem milions d’habitants, tant del País Valencià com altres comunitats, com ja va ocórrer a Txernòbil i Fukushima i va estar a punt de passar en Harrisburg”, han explicat.

Tanquem Cofrents considera “obscé” que el Govern “haja posat els beneficis de les empreses nuclears per damunt de la salut i la seguretat de la ciutadania i exigeix que la central valenciana es tanque en 2021, quan caduca la seua actual llicència de funcionament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + vint =