25n
25N
25N

Tanquem Cofrents inicia una campanya per a denunciar que Iberdrola "intenta acoquinar a la plataforma amb la Llei Mordassa"

Tanquem Cofrents inicia una campanya per a denunciar que Iberdrola "intenta acoquinar a la plataforma amb la Llei Mordassa"
16/02/2020 -

La plataforma antinuclear valenciana Tanquem Cofrents ha iniciat la campanya ‘Presos per Iberdrola’ en el Carnestoltes de Russafa per a denunciar que Iberdrola “intenta acoquinar” al col·lectiu amb la Llei Mordassa” després de l’acció duta a terme per l’associació en 2017 en la qual va desplegar una pancarta gegant en la presa de Contreras per a advertir que “si es trencara aquesta presa, la central de Cofrentes s’inundaria, desencadenant un nou Fukushima”.

Segons ha explicat l’associació en un comunicat, “malgrat ser una acció pacifica i que no va generar cap mal”, Iberdrola –empresa propietària de la nuclear valenciana– va denunciar als activistes que la van protagonitzar “emparant-se en la ‘Llei Mordassa’ i, com a resultat d’aquesta acció judicial, dos dels activistes han sigut condemnats a pagar fortes multes”.

Tanquem Cofrents ha denunciat els “intents d’Iberdrola per a acoquinar els activistes de la plataforma i fer-los deixar de continuar alertant dels perills d’una energia cara, bruta, contaminant i inútil en la lluita contra el canvi climàtic com és la nuclear”.

Davant això, la plataforma ha defensat que “no sols no pararà de denunciar i assenyalar els riscos i inconvenients que suposa voler prolongar de forma absolutament irresponsable el funcionament de la central valenciana fins a 2030, com pretén Iberdrola”, sinó que “redoblarà els seus esforços perquè Cofrentes tanca en 2021, quan caduca la seua actual llicència d’activitat i data en el qual aquesta nuclear complirà 37 anys de funcionament”.

En el marc d’aquesta campanya, Tanquem Cofrents ha anunciat que posarà en marxa un micromecenatge per a “recaptar diners i pagar les multes dels activistes condemnats per desplegar una pancarta gegant en la presa de Contreras”.

A més, amb els fons recaptats la plataforma també elaborarà nous materials per a exigir el “tancament urgent” de Cofrentes i la resta de centrals nuclears i la “transició ràpida a un nou sistema energètic”.

Així mateix, ha destacat que “no és la primera vegada que Iberdrola adopta aquestes tàctiques”, ja que, segons han explicat, l’empresa propietària de Cofrentes “ja va intentar criminalitzar i va demanar fins a tres anys de presó per als 16 activistes antinuclears que el febrer de 2011 van demostrar la inseguretat d’aquestes instal·lacions colant-se en la central i realitzant una pintada gegant en una de les seues torres de refrigeració”.

Tanquem Cofrents ha iniciat la campanya ‘Presos per Iberdrola’. Concretament, ho ha fet en la desfilada de Carnestoltes del barri de Russafa de València, on un grup d’activistes de la plataforma han desfilat disfressats de presos i amb pancartes al·lusives a l'”intent de silenciar-los per part d’Iberdrola”.

EXIGEIXEN EL “TANCAMENT URGENT” DE LA CENTRAL DE COFRENTES

“Volem un sistema descentralitzat, basat en l’estalvi i l’eficiència energètica i, per descomptat, en l’ús de les energies renovables”, han expressat, al mateix temps que han afegit que aquest sistema, “a més de ser més barat, net i segur que l’actual”, és “l’únic que ens permetrà limitar l’Emergència Climàtica que ja estem patint”.

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró, Ecologistes en Acció, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvem Millars, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera amb bici, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l’Incendi de l’Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus