25n
25N
25N

Tallers per a fomentar l'envelliment actiu a Algirós

EP

Tallers per a fomentar l'envelliment actiu a Algirós
25/07/2019 -

«Millorar la independència i fomentar un estil de vida més saludable» per a persones majors de 65 anys del districte d’Algirós que visquen soles són els objectius dels tallers promoguts per Las Naves i el grup SABIEN de l’institut ITACA de la Universitat Politècnica de València. Es tracta d’un projecte pilot posat en marxa en col·laboració amb el Consell de Salut de República Argentina, Salvador Pau i Xile i que s’emmarca dins del projecte europeu Healthy Loneliness.

L’objectiu és avaluar els resultats dels tallers quan finalitzen i que es repliquen a altres barris de la ciutat. Els tallers són gratuïts, finançats per EIT Health, i s’impartiran als centres de salut del barri d’Algirós entre el 15 de setembre i el 31 d’octubre. També es pretén proporcionar les eines necessàries perquè aquestes persones puguen portar un envelliment el més actiu i saludable possible.

Per a això, els tallers abordaran tres continguts: alimentació saludable, economia domèstica i ús de les noves tecnologies. Aquestes temàtiques han sigut triades a partir de les conclusions que van sorgir en març, a les sessions de treball celebrades a Las Naves amb persones majors i agents especialitzats. L’objectiu d’elles va ser, precisament, conéixer les causes, entorns i sentiments associats a la soledat no desitjada d’aquest col·lectiu.

En el taller «Cocina y cuídate», les persones majors que participen poden aprendre hàbits de salut, adaptats a la seua edat i condició, així com a planificar menús saludables. A més, visitaran el mercat d’Algirós on se’ls assessorarà perquè aprenguen a realitzar una compra «veritablement econòmica i saludable». Amb el taller «Economía doméstica» tan Las Naves com el grup SABIEN, pretenen ajudar les persones majors amb les gestions quotidianes «en les quals se senten més perdudes o són més vulnerables», com a entendre les factures de la llum o el gas (amb la col·laboració de la Fundació València Clima i Energia), què fer en cas d’una avaria a casa o com fer gestions bancàries i administratives.

Finalment, en el taller «Entendiendo las nuevas tecnologías» aprendran a utilitzar l’aplicació Whatsapp, el correu electrònic i a buscar informació fiable en Internet. Cada taller constarà de quatre sessions, d’una hora cadascuna d’elles, i se celebrarà als centres de salut de República Argentina i Salvador Pau. Per a inscriure’s, les persones interessades podran telefonar al 96 391 04 77 o enviar un correu electrònic a Hlvalencia@lasnaves.com. També poden informar-se als centres de salut.

HEALTHY LONELINESS

El projecte europeu Healthy Loneliness té com a objectiu proporcionar eines a les persones majors que estan soles perquè puguen «enfrontar el sentiment de soledat no desitjada, augmentar la seua autoestima i tindre un envelliment actiu i saludable». A més, pretén «crear consciència entre la ciutadania i les administracions públiques sobre la necessitat d’abordar una problemàtica tan actual i preocupant a les nostres societats com és la soledat no desitjada».

Gràcies a aquest projecte i durant un any, València, París (França) i Lodz (Polònia) realitzaran una anàlisi sobre la soledat a les seues respectives ciutats, en el qual inclouran tallers participatius i posaran en marxa accions pilot com és ara la celebració d’aquestes sessions formatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 2 =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus