25n
25N
25N

Tallers contra la soledat per a fomentar l'envelliment actiu

Tallers contra la soledat per a fomentar l'envelliment actiu
12/09/2019 -

Dins del projecte europeu Healthy Loneliness, que promou l’envelliment actiu, el centre Las Naves de l’Ajuntament de València i la Universitat Politècnica han organitzat tres tallers amb l’objectiu d’ajudar a combatre la soledat de les persones majors. El 18 de setembre comencen els tallers «Cuina i cuida’t» i «Entenent les noves tecnologies» i a l’octubre tindrà lloc el taller «Economia domèstica», en el qual els assistents coneixeran ajudes i servicis disponibles, aprendran a realitzar gestions administratives i a reduir la despesa en energia. Ja s’hi han inscrit al voltant de 50 persones d’entre 65 i 95 anys.

«Cuina i cuida’t» i «Entenent les noves tecnologies» en seran els primers tallers gratuïts que, amb l’objectiu de combatre la soledat no desitjada de les persones majors, han posat en marxa el centre d’innovació Las Naves i el grup SABIEN de l’institut Ítaca de la Universitat Politècnica de València al barri d’Algirós de la ciutat de València. Aquest mes tindran lloc els dies 18, 20, 25 i 27, en horari de matí, als centres de salut de Salvador Pau i República Argentina. També s’impartiran a l’octubre, juntament amb el taller «Economia domèstica», i fins al moment s’hi han inscrit al voltant de 50 persones de 65 a 95 anys.

L’objectiu principal d’aquests tallers és millorar la qualitat de vida dels participants, que en molts casos es veu minvada per situacions de soledat no desitjada, i fomentar la seua independència i un estil de vida més saludable. Es tracta d’un projecte pilot posat en marxa en col·laboració amb el Consell de Salut de República Argentina, Salvador Pau i Xile i que s’emmarca dins del projecte europeu Healthy Loneliness. És finançat per la Unió Europea a través d’EIT Health.

Tal com ha assenyalat Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, «la soledat no desitjada en les persones majors és un problema que no perdem de vista i que afecta, també, a la seua salut. A la nostra ciutat hi ha 43.124 persones majors de 64 anys que viuen soles i, d’elles, el 76,2 per cent són dones. Amb aquesta activitat formativa» –ha afegit Galiana– «volem donar-los eines per a una vida més independent i saludable. El nostre desig és que els tallers puguen traslladar-se prompte a altres barris de la ciutat».

En el taller «Cuina i cuida’t» s’ensenyaran els hàbits saludables d’alimentació d’acord amb la seua edat. A més hi haurà una sessió pràctica en un taller de cuina en la qual aprendran a preparar un menú saludable per a la setmana. Aquest taller es complementarà amb una visita al mercat d’Algirós on personal amb experiència en alimentació els guiarà sobre com fer una compra econòmica alhora que saludable utilitzant productes de temporada.

Com gestionar el correu electrònic, aprendre a utilitzar WhatsApp i l’aplicació mòbil de la Conselleria de Salut, així com saber buscar informació sanitària fiable en internet, seran alguns dels temes del taller «Entenent les noves tecnologies». Les persones que s’hi inscriguen tindran a la seua disposició ordinadors.

Gastar menys i viure millor és l’objectiu del taller «Economia domèstica», que inclou una visita a l’àrea de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, on se’ls explicaran totes les ajudes i servicis que tenen a la seua disposició, així com la forma més senzilla de sol·licitar-los. A més, el personal de l’Oficina de l’Energia els explicarà com reduir la despesa d’energia a casa i millorar el seu benestar.

Els tallers estan dirigits a persones majors de 65 anys que viuen soles al barri d’Algirós de València i que pertanyen a algun dels centres de salut de la zona: República Argentina. Les persones que complisquen els requisits i estiguen interessades encara poden inscriure’s telefonant al 96 391 04 77 o escrivint un correu a Hlvalencia@lasnaves.com.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + catorze =