25n
25N
25N

Un viatge a la selva en el TAC pediàtric de l'Hospital La Fe de València

La Fundació Juegaterapia i La Fe impulsen aquesta nova iniciativa

Un viatge a la selva en el TAC pediàtric de l'Hospital La Fe de València
05/07/2017 -

Fundación JuegaterapiaLa Fundació Juegaterapia i l’Hospital La Fe de València han tornat a impulsar una nova iniciativa d’humanització, amb l’objectiu d’ajudar als pacients infantils a reduir l’estrés durant les proves radiològiques. D’aquesta manera, tant la sala d’espera de Radiologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, com la sala on es realitzen els TAC s’han convertit en una autèntica selva africana, plena d’animals, que creen un entorn agradable i estimulant per als menors.

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha visitat, aquest matí, les instal·lacions, i ha destacat que ‘els espais decorats d’un hospital produeixen beneficis terapèutics per als pacients. En concret, els xiquets i xiquetes se senten més tranquils si afronten les seues proves o tractaments en un ambient més acollidor. Estem parlant que al voltant de 2.000 xiquets i xiquetes són atesos en el TAC pediàtric de la Fe, i per la sala d’espera passen uns 13.000 menors. Per tant, amb aquesta iniciativa, aconseguim que tots els pacients infantils tinguen una experiència més humana amb menys ansietat i estrés’. Així mateix ha afegit que ‘aquesta línia és la que estem seguint des de la Conselleria perquè els centres sanitaris siguen més propers, en aquest cas, als pacients infantils’.

Aquest projecte va sorgir arran de la proposta realitzada per Hipólita Hernández, infermera especialista en Radiologia Pediàtrica, que treballa en el TAC pediàtric de la Fe, qui va sol·licitar la possibilitat de decorar aquesta zona. I és que segons ha explicat, ‘els xiquets que entren en aquesta sala tenen entre 3 i 10 anys, estan sols, els impacta la màquina i es posen nerviosos. Amb aquesta nova decoració, no solament viuen una història, sinó que a més s’eviten moltes sedacions’.

D’aquesta manera, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Juegaterapia, que ajuda a pacients infantils amb càncer a través del joc, i del finançament aportat per AIJU i ASEPRI, Grupo FerroGlobe, Rodilla, Bodegas Valdepablo i PrintZone, aquesta extraordinària iniciativa s’ha pogut dur a terme. Les il·lustracions les ha realitzat, de forma solidària, l’artista Rocío Gómez, que cercava ‘recrear un espai tranquil i amable per als xiquets’.

Per la seua banda, des de la Fundació Juegaterapia també han volgut expressar el seu entusiasme per aquesta iniciativa. ‘Estem molt agraïts de poder participar en un hospital tan important, com La Fe de València, així com al personal sanitari i a les empreses que han finançat aquest projecte. La base de la Fundació Juegaterapia és el treball amb els xiquets malalts de càncer per a fer-los la vida més feliç, i crear un espai més amable i que siga seu, sobretot per a aquells pacients que experimenten ingressos de llarga durada o que se sotmeten a tractaments que ells no entenen. Aquestes iniciatives els ajuden a viure una experiència diferent, i ixen molt més contents’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dinou =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus