25n
25N
25N

La T2 passa a denominar-se oficialment com a Línia 10 de la xarxa de Metrovalencia

FGV ha pres aquesta decisió per a evitar confusions amb la Línia 2 del metre que discorre entre Llíria i Torrent Avinguda

La T2 passa a denominar-se oficialment com a Línia 10 de la xarxa de Metrovalencia
01/03/2018 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), segons va aprovar en el seu Consell d’Administració, ha pres la decisió de canviar la denominació de la coneguda com a T2 que, després d’aquest acord, passa a denominar-se com a Línia 10 de Metrovalencia.

La decisió, presa pel Consell d’Administració de l’empresa pública que presideix la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, té com a objectiu evitar, davant l’inici de les obres i posterior engegada d’aquesta, possibles confusions amb la Línia 2 de Metrovalencia que uneix Llíria i l’estació de Torrent Avinguda. D’aquesta manera, la fins ara coneguda com a T2 s’integra dins de la distribució de línies de FGV a València.

Cal recordar que la Generalitat ha représ l’execució d’aquest projecte, abandonat per l’anterior Conselleria des de 2011. La inversió inicial contemplada per a la represa de les obres és de 50 milions d’euros, dels quals 30 seran aportats per l’Administració autonòmica i 20 procediran del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

La consellera ja ha signat la licitació de l’assistència tècnica per a la redacció d’estudis i projectes de la futura línia entre el carrer Alacant i Natzaret que d’ací a poc temps es publicarà en el DOGV. De manera que en 2018 es completaran els tràmits necessaris que permetran iniciar les obres de la primera fase en 2019.

La Línia 10 comprén un itinerari que té el seu origen en el carrer Alacant i continua a través d’un túnel fins a l’avinguda Hermanos Maristas. D’allí, l’itinerari en superfície arriba fins a Natzaret, donant servei també a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 7 =