25n
25N
25N

València suspén definitivament les Falles de 2020

La decisió de suspendre o no les Falles s’anava a prendre el 15 de juny, però la reunió s’ha avançat a aquesta vesprada

València suspén definitivament les Falles de 2020
13/05/2020 -

Se suspenen les Falles 2020 de València. Així ho ha anunciat, aquesta vesprada, l’alcalde de València, Joan Ribó i el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, després de la reunió mantinguda amb representants del món faller. Damunt de la taula, tres propostes: celebrar-les al juliol sense actes multitudinaris, traslladar-les a octubre o suspendre-les definitivament. Finalment, s’ha optat per aquesta última opció.

En un primer moment, l’alcalde de València, Joan Ribó, anunciava que la celebració de les Falles 2020 es posposava fins al mes de juliol. Des de l’Ajuntament van posar, a la disposició de les comissions falleres, el recinte de Fira València per a emmagatzemar els monuments. No obstant això, moltes comissions de Secció Especial no van tindre més remei que cremar els seus monuments ja quasi plantats, davant el risc de desmuntar-los.

L’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana ja apuntava al fet que, en cas de celebrar-se les Falles al juliol, anaven a ser en format reduït, és a dir, amb limitacions i sense actes multitudinaris. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat assenyalava que “si València passa totes les fases del desconfinament, es podrien fer unes Falles ‘sui generis’“.

No obstant això, després que altres localitats valencianes hagen anunciat la suspensió de les festes josefines, com Paiporta o Massamagrell, i que, a més, l’alcalde d’Alacant anunciara la suspensió de les Fogueres de Sant Joan, que s’havien traslladat a la primera setmana de setembre, les Falles de València  han corregut la mateixa sort.

Joan Ribó ha explicat que “l’actual situació sanitària ens ha portat a prendre aquesta decisió. Hem fet l’impossible perquè es poguera celebrar, però com sempre la salut és el primer”. Així i tot, l’alcalde ha posat l’accent que “les Falles no es detenen”. En aquest sentit, Ribó ha anunciat que es posarà en marxa un pla especial de suport al món faller i, a més d’haver assumit una part important del cost dels monuments, “l’Ajuntament, juntament amb la Generalitat, finançaran el trasllat dels monuments a Fira València”.

Per part seua, Galiana ha deixat clar que es proposarà a les Falleres Majors de València 2020 que continuen amb el seu regnat durant el 2021. Així mateix, també ha apuntat que “hi haurà noves falles municipals per a 2021. L’actual ja trobarem un moment per a cremar-la, quan tot això haja passat”.

Finalment, el regidor també ha comunicat que queda suspesa la celebració de la Gran Fira 2020.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

Informacion coronavirus