25n
25N
25N

Se suspén la celebració de la festivitat de la Verge de València

L’arquebisbat ha comunicat la decisió de suspendre tots els actes del dia de la Mare de Déu

Se suspén la celebració de la festivitat de la Verge de València
22/04/2020 -

La suspensió de la celebració de la festivitat de la Verge de València ja s’havia posat damunt de la taula fa unes setmanes. I és que no s’esperava que, per al mes de maig, estiguera permés la celebració d’actes tan multitudinaris com els que tenen lloc el dia de la Mare de Déu, patrona de la Comunitat Valenciana.

Balls populars, processons o el trasllat de la Verge congrega, cada any, a centenars de persones que no es volen perdre l’oportunitat de tocar o tan sols veure, des de lluny, a la Geperudeta. D’aquesta manera, i amb l’estat d’alarma encara actiu, la celebració de la festivitat de la Verge, prevista per al segon diumenge de maig, correrà la mateixa sort que la de les Falles o les Fogueres d’Alacant.

Des de l’arquebisbat han informat que els actes religiosos previstos per a eixes dates es mantindran, però a porta tancada i sense presència de fidels. Així mateix, han apuntat que, sempre que fóra possible, no es descarta poder fer el trasllat de la imatge més endavant. “Només i quan fóra possible, respectant sempre les indicacions com fins ara, seria la nostra voluntat que la imatge pelegrina de la nostra Patrona fóra portada en la seua Mare-mòbil, amb la col·laboració dels Seguidors de la Verge, per al trasllat per diferents barris de la ciutat de València, acudint concretament als hospitals i zones on més s’han patit les conseqüències de la pandèmia. No obstant això, és un desig expressat, i que dependrà de l’autorització de les autoritats governatives”.

En aquest punt, han assenyalat que, juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, estan seguint l’evolució de l’estat d’alarma per a valorar si les condicions permeten fixar una nova data per a la seua celebració. No obstant això, el que predomina, abans de res, és l’ànim d’evitar “l’expansió de la pandèmia en la previsible concentració de fidels que comportaria la celebració de la festivitat de la Verge dels Desemparats de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 10 =