Físics creuen que la supressió del canvi horari retorna als ciutadans "a l'Edat Mitjana"

Guardar

Plaza_de_la_Virgen,_Valencia,_España,_2014-06-30,_DD_163
Plaza_de_la_Virgen,_Valencia,_España,_2014-06-30,_DD_163

El Catedràtic del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC), Jorge Mira i el físic de la Universitat de Sevilla, José María Martín Olalla han coincidit que la decisió de la Comissió Europea de proposar l'eliminació del canvi d'hora bianual en tota la UE "és un pas arrere" que "trenca l'estabilitat horària a Europa".

Mira ha qualificat la decisió com un "pas arrere" que retorna als ciutadans a "l'època de l'Edat Mitjana", mitjançant la "imposició" d'idees de "gent que concep que la Terra és plana".

"La raó del canvi d'hora és que el planeta gira amb el seu eix de rotació desviat respecte a l'eix de l'òrbita pel que la diferència entre el dia i la nit canvia moltíssim", ha assegurat Mira en declaracions a Europa Press.

En concret, a Galícia, el científic ha destacat que la diferència entre el dia i la nit en el solstici d'estiu és de sis hores i 40 minuts i "només tres mesos després" aqueixa diferència passa a ser de zero hores.

A més, el científic ha concretat que altres tres mesos després, la diferència passa a ser de 6 hores i 45 a favor de la nit. "Tenim sis hores i 45 minuts de variació cada 3 mesos i el canvi d'hora el que feia era intentar mitigar una mica aqueixa variació, que és el posicionament més lògic", ha ressaltat.

Mira també ha criticat que la governança de la UE haja passat de "valorar uns criteris científics i tècnics" a "llançar una enquesta mal feta per internet" sobre la qual assegura que "únicament voten persones que estan cabrejades" i de les quals, "dos terços són alemanys".

Per la seua banda el físic de la Universitat de Sevilla, José María Martín Olalla, ha destacat en declaracions per a Europa Press que amb aquesta decisió s'ha "trencat" una "estabilitat" horària a Europa que era "bastant llarga", d'"aproximadament uns 45 anys".

"No hi ha raó objectiva que indique que tinguem una necessitat de realitzar el canvi estacional. Si fóra un problema no ens comportaríem com ens comportem a l'estiu o a l'hivern. No sabem com reaccionarà la societat espanyola o l'europea si s'elimina el canvi estacional. Crec que l'estabilitat és un valor en si mateix", ha postil·lat.

Destacats