caixa popular

Suplantaven a persones en exàmens de llengua per a obtenir la nacionalitat

Detingudes 14 persones en l’operació de la Policia Nacional a València

Suplantaven a persones en exàmens de llengua per a obtenir la nacionalitat
22/02/2018 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a 14 persones, d’entre 24 i 49 anys, d’origen pakistanés i romanés, per suplantar a compatriotes en un examen de llengua espanyola per a obtenir la nacionalitat. En l’operació, els agents han intervingut 2.200 euros, 18 documents falsos, una dessuadora que portava en les costures un sistema compost per una funda de silicona per a acoblar un telèfon intel·ligent i el cablejat per a mans lliures, la fi de les quals era transmetre a l’exterior de l’aula les dades de l’examen oficial així com un auricular sense fil i una jaqueta amb el mateix sistema.

A mitjan gener van començar les recerques en tenir coneixement de la possible existència d’una organització dedicada a facilitar la suplantació d’identitat de persones que aspiraven a l’examen oficial de llengua espanyola per a obtenir la nacionalitat espanyola. Els policies van esbrinar que l’organització estaria formada per ciutadans d’origen pakistanés que, previ pagament d’importants quantitats de diners per part dels aspirants a l’examen, cercaven a persones de la mateixa nacionalitat amb un suficient coneixement d’espanyol per a realitzar l’examen. A aquests últims facilitaven permisos de residència pel que sembla falsos. En aquests documents apareixien les dades de la persona que havia d’aprovar l’examen, mentre que la fotografia era de la persona que s’anava a presentar al mateix.

Durant les recerques, els policies van confirmar les seus de València en les quals s’anaven a realitzar els exàmens, així com la data que estaven convocats els aspirants per a realitzar la prova, per la qual cosa una vegada van finalitzar l’exercici van ser detinguts.

Per a aquesta pràctica il·legal, solien pagar uns 1.000 euros i les persones que els realitzaven en el seu nom, que prèviament havien sigut captades d’entre compatriotes amb necessitats econòmiques, rebien uns 50 euros.

Després d’un primer estudi dels documents intervinguts, els agents han determinat que eren facilitats per una organització, ja que en tots la petjada era la mateixa i la falsificació molt aconseguida. En aquests moments segueixen les recerques.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 7 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018