25n
Orgull
Orgull

Els supermercats afirmen que la reducció de l'horari de venda d'alcohol no acabarà amb els botellons

Els supermercats afirmen que la reducció de l'horari de venda d'alcohol no acabarà amb els botellons
12/07/2021 -

Les patronals dels supermercats han afirmat que la prohibició de vendre begudes alcohòliques a partir de les 20 hores es tracta d’una mesura “injustificada” que no sols no evitarà els botellons, sinó que provocarà “aglomeracions” de consumidors amb pics previsibles abans d’aquesta hora. Per això, exigeixen la seua retirada i que es mantinga aquesta prohibició des de les 22.00 hores.

Així, ho assenyalen en un comunicat conjunt la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (FEDACOVA), L’Associació Nacional de Grans Establiments de Distribució (ANGED), La Confederació d’Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç), L’Associació de Cadenes Espanyoles de Supermercats (ACES) i l’Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana (ASUCOVA).

Sobre aquest tema, aclareixen que comparteixen “els principis i l’esperit” que regeixen aquesta mesura de la Generalitat per a controlar l’extensió de la covid, però afirmen que “no evitarà el consum d’alcohol en la via pública com es pretén com així ha ocorregut en altres CCAA que es va adoptar veient que ocasionava més trastorns a les persones consumidores en general que a la mínima franja de població a la qual es vol dirigir”.

A més, afirma que generarà “pics previsibles” de consumidors abans d’aquesta hora “amb el risc que això suposa, ja que implicarà haver d’acudir als mateixos abans de les 20 hores o obligar a desdoblegar la compra”.

De la mateixa manera, mantenen que generarà “una gran inseguretat i complicarà les labors de control”, a més de “generar confusió en la ciutadania, perjudici al consumidor i malestar entre empleats i clients de supermercats, grans establiments i xicotets comerços”.

“Aquesta mesura comporta implícitament una assumpció de responsabilitat desmesurada per als empleats que pot provocar situacions de tensió amb clients que insistisquen a emportar-se aquest tipus de productes, com ara cerveses o botelles de vi o sidra, ja que aquestes begudes inferiors als 21é de graduació formen part de la compra habitual dels consumidors valencians així com turistes, especialment a l’estiu”, assenyalen.

A més, demanen tindre també en consideració la interpretació que sosté l’Advocacia de l’Estat en un informe emés el 19 de març de 2020 davant les qüestions plantejades després del RD 463/2020 d’Estat d’Alarma, en relació amb els productes que es consideren essencials en l’alimentació i begudes, i també constitueix la mateixa línia extensiva que es va aplicant en la resta de CCAA durant l’estat d’alarma en relació amb la venda de tots aqueixos citats productes en els establiments de comerç essencial.

TOC DE QUEDA, MÉS EFECTIU

En aquesta línia, sostenen que l’actual prohibició de la venda d’alcohol a les 22 hores implica “un marge suficient” per a desincentivar la compra i el consum de begudes alcohòliques al carrer i afirmen que és “més efectiu el toc de queda que es pretén establir a partir de l’1.00 en municipis amb índexs de contagis molt alts”.

Per tot això, afirmen que es tracta d’una mesura “injustificada”, ja que “no existeix una relació entre l’horari de venda de begudes alcohòliques i la incidència de la pandèmia”. “És una mesura desproporcionada i discriminatòria respecte a altres sectors i comporta un important perjudici econòmic i un alt cost operatiu a les empreses”, han postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + sis =