25n
25N
25N

1.335 famílies són assistides durant el 2016 perquè no se'ls talle el subministrament d'aigua

1.335 famílies són assistides durant el 2016 perquè no se'ls talle el subministrament d'aigua
23/03/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat “molt satisfet” perquè al llarg de l’any 2016, un total de 1.335 famílies han evitat el tall de subministrament d’aigua gràcies a l’acord a què va arribar l’Ajuntament amb Aguas de Valencia. Així ho ha expressat l’alcalde a l’inici del Consell d’Administració d’EMIVASA, celebrat aquest matí. En total, s’ha fet front al pagament de 247.301,47 euros.

Aquest acord, subscrit per l’alcalde i Aguas de Valencia al mes de desembre del 2015, estableix que, en el cas que una família no puga costejar la factura de l’aigua, Aguas de Valencia es farà càrrec de l’import corresponent al consum d’aigua (la qual cosa ha suposat 115.289 ’93 euros en factures durant el 2016) i l’Ajuntament de València es farà càrrec de l’import corresponent a taxes i impostos (en total, 132.011 ’54 euros al llarg del 2016). Així les coses, durant l’any passat, s’han assumit 3.707 factures. Dit d’una altra manera, s’ha facilitat el subministrament d’una mitjana de 2,8 factures per cada família que no podia arribar a costejar-les per problemes econòmics.

Ribó ha apel·lat “a la consciència de les institucions. Tenim molt clar que la prioritat de les nostres polítiques han de ser les persones, i més encara aquelles que ho estan passant malament. Enfront de aquells que diuen que la situació econòmica a Espanya és pròspera només cal ensenyar-los aquestes dades. No hem de permetre que el rescat de la banca es deixe pel camí a les persones víctimes d’una crisi que elles no van crear”. D’aquesta manera, l’alcalde Joan Ribó ha manifestat la seua voluntat de continuar endavant amb aquesta iniciativa que també s’ha traslladat a altres empreses energètiques, per a impedir els talls en el subministrament de la llum, així com amb bancs, per a impedir el desnonament per impagament d’hipoteca. De fet, el conveni actual amb Aguas de Valencia ja ha sigut prorrogat per a tot enguany.

Aquest conveni estableix que el Servici de Benestar Social i Integració de l’Ajuntament de València dispose de fons a justificar per a la gestió de les ajudes d’emergència per a aquests pagaments. Aquest servici és l’encarregat de valorar les sol·licituds d’ajuda rebudes, i comunica a EMIVASA la relació detallada de les factures que han de ser ateses, després d’analitzar cada situació. “L’objectiu final”, com ha dit l’alcalde, “és atendre a les persones en risc d’exclusió social en servicis tan bàsics com és el subministrament de l’aigua. És una qüestió de decència que les institucions es preocupen i s’ocupen d’aquests casos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria