caixa popular

Suez i Hidraqua inauguren a Benidorm Dinapsis, el primer centre d'innovació vinculat a la gestió sostenible de l'aigua i el territori

Este lloc pioner a Espanya compta amb tres espais, un Hub Operatiu, el Lab d’Innovació i un gran Aparador Tecnològic

Suez i Hidraqua inauguren a Benidorm Dinapsis, el primer centre d'innovació vinculat a la gestió sostenible de l'aigua i el territori
08/06/2017 -

Este matí ha tingut lloc a Benidorm la inauguració de Dinapsis, el primer centre d’innovació, impulsat per Suez i Hidraqua, vinculat a la gestió sostenible de l’aigua i el territori. Un espai dissenyat per a operar, desenvolupar i mostrar les solucions més avançades en esta matèria. Tot, amb el principal objectiu d’oferir noves solucions digitals que milloren la qualitat de vida de les persones que habiten i visiten les ciutats.

Durant la inauguració Angel Simón, vicepresident executiu de Suez, ha destacat que “solament mitjançant la innovació serem capaces de fer front, i d’anticipar-nos, als grans reptes que se’ns plantegen en la gestió de l’aigua, que requereixen la col·laboració entre empreses, administracions i societat civil per a garantir l’accés als recursos naturals en el present i també a les generacions futures”.

A continuació, els assistents han passat a conéixer els tres espais amb els quals explica el nou centre. El primer, un Hub Operatiu amb capacitat de gestionar, en temps real, els serveis i actius del cicle integral de l’aigua gestionats per Hidraqua. “Es tracta d’una avançada torre de control capaç d’aportar a Benidorm i a la província d’Alacant les eines de gran capacitat resolutiva per a aconseguir l’excel·lència en el servei, especialment en moments de màxima demanda, quan el focus turístic mira cap a la província”, ha explicat Francisco Bartual, director general de Hidraqua.

El segon, el Lab d’Innovació, és un espai proper, obert i col·laboratiu on descobrir i investigar noves necessitats a ser cobertes, així com la millor manera de resoldre-les. A més donarà suport a l’ecosistema emprenedor de la província a través d’esdeveniments d’innovació oberta.

I finalment, el gran Aparador Tecnològic que converteix a la ciutat i a la província en un pol d’atracció nacional i internacional. L’espill en el qual es projecten totes les iniciatives innovadores que ajuden a difondre l’excel·lència de la ciutat i la província, i que es convertiran en el reflex del seu futur.

Fins al moment, este centre ja ha col·laborat amb el desenvolupament de projectes com Water Track, una eina que permet al ciutadà monitorizar el seu consum d’aigua; Drops, una eina que, utilitzant la xarxa de localitzacions de la telelectura, permet conéixer la ubicació exacta dels xiquets i evitar així que es perden en la platja; o Cidavi, un portal integrador que ofereix informació de valor per a la planificació urbana. “No obstant això, estos projectes són només el començament de nombroses iniciatives que albergarà el centre, en col·laboració amb tots els agents socials, amb l’objectiu de respondre a les necessitats de la ciutadania i a la sostenibilitat del territori” ha conclòs Bartual.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats