25n
25N
25N

Sueca sol·licita la distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural per al músic local Vicent Ros Pérez

Sueca sol·licita la distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural per al músic local Vicent Ros Pérez
08/06/2021 -

El ple de l’Ajuntament de Sueca ha aprovat per unanimitat, en l’última sessió ordinària celebrada fa uns dies, sol·licitar la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural per al músic i organista suecà, Vicent Ros Pérez, “per la seua valuosíssima i essencial contribució al manteniment d’aquest instrument en molts municipis valencians, així com de valuoses partitures i del coneixement de diferents autors històrics musicals”, ha explicat el regidor de Cultura, Vladimir Micó, impulsor de la iniciativa, qui ha assenyalat també que Vicent Ros és digne mereixedor d’aquesta distinció “per haver-se convertit en un musicòleg de referència en tota Espanya, i per la seua excel·lent i inigualable labor com a recopilador de patrimoni sonor musical de literatura i de tradició religiosa. Així mateix, ha sigut l’impulsor de la reconstrucció i conservació d’orgues procedents de tota la Comunitat Valenciana, així com d’Alemanya d’esglésies dessacralitzades”.

Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assenyalat que Vicent Ros “ha portat el nom de Sueca, i de la Comunitat Valenciana, allí on ha actuat, i ha contribuït a l’enaltiment de la cultura valenciana, al manteniment i restauració dels nostres orgues i a la construcció d’altres nous, que han aportat riquesa al nostre patrimoni artístic i cultural; a més de formar a tota una generació de concertistes i organistes i recuperar obres dels grans autors valencians, com ara el mestre Rodrigo o el mestre Cabanilles”.

Vicent Ros Pérez va nàixer a Sueca, en 1945, en el si d’una família humil, i des de molt xicotet va començar a demostrar el seu interés per la música. El seu excel·lent treball s’ha caracteritzat sempre per un gran altruisme, en tractar-se d’una disciplina que, a principis dels anys 70 del segle passat, quasi havia desaparegut. Va ser deixeble de Montserrat Torrent, i es va perfeccionar amb altres professors com ara Chapius i Guyard i, en 1978, va fundar l’Associació Cabanilles d’Amics de l’Òrgan. Ha actuat com a solista en molts concerts per tota Espanya i la resta d’Europa, i ha sigut convidat en nombroses ocasions per l’Orquestra de València. Com a professor, catedràtic i director del Conservatori Superior de Música de València, se li pot considerar el pare de tota una generació d’organistes de la Comunitat Valenciana, i de part d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 10 =