25n
Orgull
Orgull

Sueca restaura una valuosa marquesina modernista d'una de les cases que acullen el Museu Joan Fuster

Sueca restaura una valuosa marquesina modernista d'una de les cases que acullen el Museu Joan Fuster
19/08/2021 -

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sueca ha dut a terme la restauració de la valuosa marquesina exterior de la façana de la casa modernista de Pasqual Fos, edificada en 1909 de la mà de l’arquitecte Bonaventura Ferrando, que al costat de l’habitatge on va viure Joan Fuster acull el museu que duu el nom de l’intel·lectual suecà.

“Havia caigut donada la degradació dels seus materials i que en les últimes plogudes contribuïren al seu despreniment a la via pública”, explica el regidor responsable de l’àrea, Fernando Franco. S’ha reproduït fent-se una rèplica exacta la fusteria i dels taulells de ceràmics que la componen.

En el mateix cas també s’actua en la façana del consell agrari donat que presentava despreniments de la cornisa. “El nostre patrimoni s’ha de mantenir, protegir i actuar restaurant-lo com més prompte millor davant situacions de deteriorament, per què és l’herència cultural que deixem als nostres fills”, conclou Fernando Franco.

Per la seua part, Salvador Ortells, director de la casa-museu significa que “qualsevol tipus d’actuació dedicada a la conservació dels immobles que conformen l’Espai Joan Fuster, com ara la reparació de la marquesina de la Casa Pasqual Fos, és fonamental per poder oferir un millor servei als usuaris però també, o sobretot, per posar en relleu, des d’un punt de vista arquitectònic i patrimonial, el valor d’un centre cultural com aquest”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − onze =