25n
25N
25N

Sueca reforça el tractament contra les rantelles a través del Consell Agrari

Sueca reforça el tractament contra les rantelles a través del Consell Agrari
19/06/2020 -

El Consell Agrari de Sueca, a través de l’empresa Lokímica, especialitzada en tasques de sanitat ambiental, ha activat un procediment d’actuació en zones verdes i espais enjardinats, incloent tant el nucli urbà com zones periurbanes i entitats locals menors. Com és costum per aquestes dates, la recent inundació dels arrossars provocarà en les pròximes setmanes una forta eclosió d’insectes voladors denominats quironòmids o rantelles, procedents dels milers d’hectàrees dedicades al cultiu de l’arròs en la zona de l’Albufera.

Cal destacar que aquests insectes no piquen ni provoquen, per tant, cap impacte sobre la salut pública, si bé és cert que per aquesta aparició massiva, que coincideix en un curt espai de temps, poden provocar molèsties a la població. En els entorns naturals i àrees pròximes al Parc Natural de l’Albufera, espais protegits en els quals no s’incidirà en els tractaments per ser zones vulnerables i de competència aliena al Consell Agrari, aquests insectes juguen un paper ecològic molt important, ja que formen part de la dieta alimentosa habitual de nombrosos depredadors naturals, com a ocells insectívors i ratapinyades, entre altres.

“Els tractaments que es duran a terme es basen principalment en l’ús de piretrines naturals, de molt baixa toxicitat i degradables amb les primeres hores de llum solar, i s’efectuaran en horari nocturn. L’objectiu és que aquestes actuacions tinguen un efecte addicional positiu en el control d’altres insectes voladors que sí que poden picar a les persones, com la mosca negra o el mosquit tigre”, ha assenyalat el regidor responsable del Consell Agrari, José Luis Ribera. “Amb aquest reforç dels tractaments contra les diferents plagues, no sols al terme municipal sinó també al nucli urbà, el que es pretén des de l’Ajuntament és evitar al màxim les molèsties que puguen ocasionar eixos insectes al conjunt de la nostra població. I sempre utilitzant productes autoritzats per les autoritats competents”, ha explicat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. Des de l’empresa Lokímica, per la seua banda, han assegurat que aquests treballs són “fonamentals, ja que en aquesta època de l’any és quan més actius estan els insectes i és important per a pal·liar les molèsties que poden causar a la població”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 3 =