25n
25N
25N

Sueca promocionarà els millors productes de l'hostaleria local oferint “La ruta dels esmorzars” en la televisió municipal

Sueca promocionarà els millors productes de l'hostaleria local oferint “La ruta dels esmorzars” en la televisió municipal
07/08/2020 -

El gener de 2019, tres joves suecans, Pelayo Máñez, Arnau Clari i Joan Ferrús, van posar en marxa a través de les xarxes socials la iniciativa “La ruta dels esmorzars”. La seua intenció era conéixer i promocionar les particularitats que envolten a aquest aspecte tan important de la nostra cultura, com és l’esmorzar. En poc temps, amb tenacitat i constància, van aconseguir un gran èxit de seguidors i van decidir millorar el projecte inicial, amb continguts més elaborats i ampliant els llocs que visitaven per tota la Comunitat Valenciana.

Però la seua obstinació per continuar creixent no ha reculat. Després de reunir-se amb la regidora de Turisme, Manoli Egea, aquesta els va proposar el projecte que ara s’ha presentat, consistent en la utilització de la televisió local per a promocionar la idea de “La ruta dels esmorzars”, així com els productes de l’hostaleria local, comptant amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Sueca TV. Per a això, s’elaboraran diversos programes de televisió dedicats a les excel·lències de la cultura de l’esmorzar a Sueca, donant protagonisme en cada programa a un bar o restaurant del municipi, tant de la zona marítima com del nucli urbà.

“Des del mateix moment en què em van comentar la seua iniciativa en xarxes, em va semblar molt interessant i, en eixa mateixa reunió, vam començar a polir el nou projecte. Teníem molt clar com anàvem a desenvolupar-lo. A més, és d’admirar l’obstinació i la il·lusió que demostren aquests joves, amb idees emprenedores per a millorar la situació de l’hostaleria local, tan castigada en aquests últims temps. És una oportunitat excel·lent que els nostres negocis d’hostaleria donen a conéixer els seus productes, la seua qualitat i el seu tracte cordial i pròxim. L’Ajuntament subvencionarà el 50% del projecte i, l’altre 50%, serà a càrrec del negoci”, ha explicat la regidora de Turisme, Manoli Egea.

Així mateix, s’ha comptat amb el suport absolut del gremi d’Hostaleria. “Considerem que és una proposta que pot ser molt beneficiosa per a tot el col·lectiu, donada la situació que estem travessant; per això, quan ens van proposar col·laborar, no ho dubtàrem”, ha afirmat Salvador Ortega, president del Gremi. “Volem agrair el suport que hem tingut, des del primer moment, tant de l’Ajuntament, com del Gremi d’Hostaleria i de Sueca Televisió. Cada moment i experiències que hem viscut ens han portat fins ací, i sabem que estem preparats per a fer el salt a la televisió, fomentant els comerços locals i les curiositats que envolten a cada bar de la nostra ciutat, convertint a Sueca en un emblema dels esmorzars valencians”, ha assenyalat Pelayo Máñez, un dels impulsors de la iniciativa. “Un bon producte, acompanyat d’una bona difusió, té major reconeixement. Els clients volen provar les seues originalitats i qualitat, l’amabilitat del servei, el local… Volem maximitzar cadascun d’aquests factors, sempre amb un toc d’humor. Que la gent gaudisca, i que tinga la màxima difusió possible per a aconseguir que, ara, en aquests temps més complicats, la gastronomia suecana tinga l’èxit que mereix”, en paraules de Joan Ferrús, un altre dels joves impulsors.

En la presentació del projecte, han estat presents també l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor de Comunicació, Julián Sáez. “Quan Manoli em va proposar aquest programa per a la tele, em va semblar que encaixava perfectament en els continguts que s’ofereixen habitualment, pel seu to despreocupat, entretingut i divertit. Voldria animar des d’ací a tots els hostalers al fet que s’adherisquen a la campanya”, ha assenyalat Sáez, qui també ha aprofitat per a informar dels avanços que s’estan produint perquè el senyal actual de la televisió millore ostensiblement, així com per a realitzar una modificació de l’ordenança de preus públics de la publicitat en la televisió local “a fi d’abaratir aquestes quantitats i facilitar l’accés a la publicitat en la tele d’aquests negocis d’hostaleria i de qualsevol altre que vulga publicitar-se”.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha volgut mostrar també el seu suport a la iniciativa que s’ha presentat, i ha valorat el treball i compromís de la regidora de Turisme. “Coneixent-la, sabia que s’anava a bolcar amb aquesta iniciativa, com ja ho ha fet en anteriors ocasions posant en marxa projectes que han tingut gran èxit, com Firarròs, la Ruta de la Tapa o Tasta la Plaça. Vull agrair a aquests joves l’entusiasme amb què afronten aquest repte, promocionant la cultura de l’esmorzar fent partícip a la nostra hostaleria; al Gremi, per la seua implicació; i a la televisió local, per la seua col·laboració”.

Els programes dedicats a la “Ruta dels esmorzars” començaran a gravar-se a principis del mes de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + set =