25n
25N
25N

Sueca presenta la 16 Mostra Sonora

Sueca presenta la 16 Mostra Sonora
19/06/2020 -

L’Espai Joan Fuster ha acollit aquest matí la presentació oficial de la 16 edició de la Mostra Sonora, un esdeveniment cultural de gran importància que adquireix encara major rellevància en haver aconseguit sobreviure a les conseqüències de la crisi sanitària, adaptant-se a la nova situació; i que, a més, suposa la reactivació de la programació cultural en el nostre municipi.

Enguany la Mostra Sonora porta per títol “Memòria i futur, so i entorn” i, en paraules dels organitzadors, s’han tractat d’abordar diferents perspectives, des del passat històric que va marcar un punt d’inflexió en l’art europeu de la primera meitat del segle XX, fins a les propostes més innovadores i de més recent creació, combinant-ho tot amb diferents arts com la dansa i el teatre. La 16 Mostra Sonora, inicialment prevista per a finals de març, se celebrarà els dies 26, 27 i 28 de juny, i inclourà les actuacions de: Spanish Brass (València), Martí (València), Carolina Santiago (Múrcia), Llevant Ensemble i Ximo Vidal (València), Ensemble Op.22 (Madrid) i SOMELGRUP (València).

En l’acte han intervingut l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez; i el director de la Mostra Sonora, Ricard Capellino, qui ha explicat que, “a causa de la crisi sanitària, s’ha hagut de reformular tot novament. Per sort, i gràcies a l’esforç de les entitats, de l’Ajuntament i la Regidoria de Cultura, s’ha pogut tirar cap avant amb les mesures pertinents”. En aquesta edició, es presentaran sis actuacions d’artistes, tots ells nacionals. “La primera d’elles és la que realitzarà l’anterior director de la Mostra Sonora, Voro García, i un quintet de metalls d’un nivell molt important com és Spanish Brass. Faran un espectacle amb llums i dansa. Després tindrem una proposta de Martí Guillem, un artista que oferirà un espectacle també amb llums molt interessant. Per la seua banda, la pianista murciana Carolina Santiago oferirà un recital el dissabte a la vesprada i, eixe mateix dia, tindrem també l’actuació de Llevant Ensemble, un quintet de vent que oferirà un espectacle amb un recitador, Ximo Vidal, i amb música clàssica del segle XX. El grup madrileny Ensemble Op.22 oferirà unes peces molt interessants de música d’avantguarda, en un concert acústic, i, per a finalitzar, teníem previst un projecte pedagògic amb Somelgrup i estudiants de l’institut Joan Fuster però, donades les circumstàncies, s’ha hagut de reformular i enfocar a tots els públics”, en paraules de Ricard Capellino.

“La proposta que ens ofereix la Mostra Sonora ha aconseguit convertir-se en tot un referent cultural que situa a la nostra ciutat en l’avantguarda d’aquest gènere. És un autèntic privilegi poder comptar, durant uns dies, amb les diverses i acurades interpretacions de tan reconeguts professionals que busquen transmetre amb la seua música molt més que el simple plaer d’escoltar-les, com l’emoció o la conscienciació. Com a músic aficionat, vull agrair als organitzadors el fet que ens pugueu mostrar totes les possibilitats que ens ofereix la música, en totes les seues expressions”, ha afirmat l’alcalde, Dimas Vázquez.

Per al regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez, “en aquesta mena de propostes, podem escoltar les inquietuds dels músics, perquè els serveixen per a expressar tot allò que senten; i nosaltres, com a espectadors, podem captar-ho a través de les notes musicals i la combinació de diferents tipus d’instruments. La qualitat musical és un altre dels atractius d’aquesta Mostra Sonora, ja que durant tots aquests anys hem comptat amb grandíssims professionals de tot el món. Enguany, per les circumstàncies en què ens trobem, s’ha hagut d’adaptar la programació a la situació actual, i haurem de prescindir d’artistes internacionals. En aquesta edició, que serà la primera des que vaig assumir la Regidoria de Cultura, vull felicitar el seu director i a tota l’organització i desitjar-vos que gaudim d’aquesta experiència musical tan especial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =