25n
Orgull
Orgull

Sueca participa en la campanya ConserMar per al foment del reciclatge en la zona marítima

Sueca participa en la campanya ConserMar per al foment del reciclatge en la zona marítima
24/06/2021 -

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha participat en la campanya “Reciclar per a ConserMar”, una iniciativa de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Ecoembes, que ha posat en marxa gràcies a la col·laboració de 22 municipis amb platja de tota la Comunitat Valenciana. La seua finalitat vas cosir a conscienciar a la ciutadania sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges.

Per aquest motiu, la campanya s’ha traslladat fins a la platja de les Palmeres a fi d’informar i fomentar la recollida selectiva dels residus d’envasos generats al voltant de les platges. La regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez, ha visitat a l’equip de la campanya en l’estand situat en el passeig marítim per a comprovar de primera mà el funcionament de l’activitat. “Considere de vital importància que tots i totes prenguem consciència des de ja que el reciclatge és fonamental en les nostres vides si volem contribuir a conservar en les millors condicions possibles el nostre planeta; i accions com aquesta faciliten que la ciutadania conega l’alcanç d’aquests gestos senzills, però que tenen un grandíssim valor, no sols per a no contaminar sinó per a reutilitzar i evitar així la sobreexplotació dels recursos amb què comptem”.

La iniciativa té per objectiu fomentar la recollida selectiva de residus d’envasos generats al voltant de les platges (llandes, brics, envasos de plàstic…) i cridar l’atenció per a frenar la basuraleza, és a dir, l’abandó dels residus a les platges. L’acció reforçarà la importància de la separació domèstica d’aquests residus i el seu depòsit en els contenidors corresponents per a afavorir el seu reciclatge. Amb tot això, s’ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l’economia circular dels envasos. En definitiva, es tracta d’implicar la ciutadania com a agent actiu preservador del patrimoni que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l’ús i el gaudi del qual està basat, a més, en bona part, el nostre desenvolupament econòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =