25n
25N
25N

S'inicien els tractaments contra la mosca negra i el mosquit tigre a Sueca

L’Ajuntament de Sueca ha anunciat que, a més del tractament realitzat hui a través del Consorci de la Ribera, es duran a terme uns altres per a incidir en el nostre territori i combatre de manera més intensiva estes plagues d’insectes

S'inicien els tractaments contra la mosca negra i el mosquit tigre a Sueca
28/05/2020 -

L’empresa Laboratorios Lokímica, a través del Consorci de la Ribera, ha iniciat este matí, en el terme municipal de Sueca, un tractament en helicòpter per a combatre les larves de mosca negra i mosquit tigre en els deu punts que presenten major incidència al llarg del riu Xúquer. L’heliport situat en Els Canos ha sigut el lloc triat per a la presentació d’este tractament, que consisteix “en una aplicació contra la larva de mosca negra en el riu, concretament en deu llocs consensuats amb la Conselleria de Sanitat, per a reduir la forma larvària de l’insecte abans que es transforme en adult, que és el que produeix la molesta picada. Es realitzarà amb helicòpter en els punts més crítics, que presenten una inaccessibilitat a nivell terrestre, amb un tractament que afecta únicament a esta mena de larves, ni a les plantes ni a les persones”, ha explicat Rubén Bueno, director tècnic de Laboratorios Lokímica.

A l’acte de presentació del tractament han acudit l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; i els regidors de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez; Agricultura, José Luis Ribera; Medi Ambient, Carmen Pérez; i Joventut, Gema Navarro; entre altres autoritats, representants del Consorci i de l’empresa.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha informat que, a més del tractament que realitzarà el Consorci hui contra esta mena d’insectes, “des de l’Ajuntament hem comunicat a l’empresa Lokímica el nostre interés per ampliar-lo i realitzar més tractaments en el nostre terme municipal i nucli urbà, incidint en aquelles zones en les quals s’aprecia més presència de larva i insecte, per a combatre de manera més intensiva i contundent estes plagues tan molestes que afecten la ciutadania amb l’arribada de l’estiu. Com a gestors públics, hem de vetlar per la salut de tots els nostres veïns i veïnes; per això, ampliarem els tractaments en el nostre territori a fi d’aconseguir una major efectivitat”.

“Des del Consell Agrari junt a l’Ajuntament, i especialment al departament de Medi Ambient, anem a realitzar un pla contra estes plagues de mosca negra i mosquit tigre, i també volem incloure, si Conselleria ens ho permet, el problema de la rantella. Hem sol·licitat pressupost a l’empresa, amb la qual ja hem treballat en anteriors ocasions, per a poder començar com més prompte millor, quan els tràmits administratius ho permeteren i després d’obtindre tots els permisos pertinents. A Sueca el tema d’estes plagues es tracta amb assiduïtat, a través de tractaments que es realitzen des del departament de Medi Ambient, i ara, abans que la totalitat de les larves facen eclosió, és el moment adequat”, ha explicat el regidor d’Agricultura, José Luis Ribera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 14 =

CCCC
torrent