25n
25N
25N

Sueca inicia la seua temporada de platges extremant les mesures de precaució

Sueca inicia la seua temporada de platges extremant les mesures de precaució
13/06/2020 -

Sueca ha iniciat hui la seua temporada de platges condicionada per les mesures de prevenció recomanades per les autoritats sanitàries i per les obres de restauració del seu passeig marítim, després dels efectes devastadors que li va ocasionar el temporal Gloria. Aquest matí, les autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde, Dimas Vázquez; el regidor responsable de platges, Joan Carles Vázquez; i altres regidors de la Corporació; han visitat la zona de les Palmeres per a conéixer de primera mà com s’estava desenvolupant aquest primer dia de la temporada estival.

Des de hui, i fins al 13 de setembre, estaran en funcionament tots els serveis de socorrisme i salvament, postes sanitàries i platges adaptades, en horari d’11 a 18 hores. “En lloc d’esperar com tots els anys al dia 15, hem decidit iniciar hui tots els serveis per a començar un dissabte i acabar el diumenge 13 de setembre, i així no perdre eixos dos caps de setmana complets. El servei de socorrisme i postes sanitàries s’oferirà en les mateixes ubicacions que en anys anteriors; quant al de platges adaptades, se situarà en les mateixes zones (Bega de Mar, les Palmeres, Mareny Blau i La Llastra), encara que poden patir variacions quant al punt exacte a conseqüència de les obres que s’estan realitzant en el passeig marítim”, ha assenyalat el regidor responsable, Joan Carles Vázquez.

Des de l’Ajuntament de Sueca s’ha seguit un protocol d’actuació per a extremar al màxim les mesures de seguretat en l’ús de les seues platges. Pel que respecta als accessos, que seran desinfectats diàriament, s’han delimitat i senyalitzat clarament les entrades i eixides per a evitar aglomeracions de persones. Els accessos que ho permeten per la seua amplitud, disposen d’una entrada i una eixida; els que no, s’han delimitat com només d’entrada o només d’eixida. “Tots ells estan perfectament senyalitzats i amb informació, a través d’abundant cartelleria en la qual s’inclouen les normes d’obligat compliment per a evitar contagis i les recomanacions que es fan des de l’Ajuntament. Així mateix, l’Ajuntament ha augmentat la plantilla de Creu Roja en 18 persones, que actuaran com a auxiliars o informadors de platja, de manera itinerant, recorrent la zona de l’arena, accessos i passeig marítim, a fi d’informar els usuaris, controlar l’aforament i conscienciar en la prevenció”, ha explicat Joan Carles Vázquez.

A aquests 18 auxiliars de platja que contracta l’Ajuntament, se sumaran els que corresponguen a Sueca enviats des de la Generalitat per a realitzar funcions similars. En el cas d’aquests últims, les bases han establit una edat màxima de 30 anys per a la seua contractació. “En el nostre cas, no hem posat límit d’edat perquè creiem que qualsevol persona pot optar a aquest treball”, ha apuntat Joan Carles Vázquez.

A totes aquestes mesures, se sumarà una altra que serà de gran utilitat per als usuaris i usuàries de les nostres platges, com és la de disposar d’informació en temps real de l’estat de l’aigua o l’aforament, entre altres dades d’interés. “Es tracta d’una iniciativa que va començar a gestar-se l’estiu passat, consistent en un servei d’informació sobre l’estat de les nostres platges, que podrà consultar-se a través de la pàgina web de l’Ajuntament en l’enllaç InfoPlatja. Allí els usuaris i usuàries podran saber la velocitat del vent, el color de la bandera o l’aforament. És una informació que s’actualitzarà cada hora i que estarà operativa d’11 a 18 hores”, ha explicat Joan Carles Vázquez.

Pel que respecta a les platges adaptades, Vázquez ha volgut explicar que, enguany, el servei patirà alguna modificació a conseqüència de les mesures de prevenció. “Estaran ateses per personal de Creu Roja, igual que els serveis de socorrisme i salvament i les postes sanitàries. A causa de la situació en què ens trobem, aquest personal no podrà tindre un contacte directe amb els usuaris i usuàries de les platges adaptades, la qual cosa dificultarà el moment d’acomodar-los en les cadires amfíbies especials per al bany, així com el moment del bany, per no poder-se mantenir la distància de seguretat; per això, serà aconsellable que acudisquen acompanyats d’una altra persona del seu entorn. En aquesta qüestió, intentarem buscar possibilitats per a veure què es pot fer i fins a on es pot arribar”, ha apuntat Joan Carles Vázquez, qui ha assenyalat també que s’intentarà ampliar la superfície del sòl de la platja adaptada, per a mantenir les distàncies de seguretat; i que per al seu gaudi es deurà sol·licitar mitjançant cita prèvia.

Pel que fa a tot el mobiliari de la zona d’arena, propietat de Turisme Comunitat Valenciana, (papereres, rentapeus, passarel·les, etc.), s’està procedint a la seua restauració, ja que van quedar seriosament danyats pel temporal Gloria. “Des de Turisme GVA, estan procedint a renovar tota la instal·lació de canonades per a posar en funcionament els rentapeus. Tant la col·locació, com el manteniment i ús de tot aquest material, depén d’aquest organisme. Però podem assegurar que, al més prompte possible, els usuaris i usuàries de les nostres platges podran disposar d’aquests serveis”, conclou Joan Carles Vázquez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − quatre =