25n
25N
25N

Sueca informa la ciutadania sobre les modificacions que implica el passe a la Fase 2 de la desescalada

Sueca informa la ciutadania sobre les modificacions que implica el passe a la Fase 2 de la desescalada
02/06/2020 -

Des de l’Ajuntament de Sueca es vol informar la ciutadania de les activitats permeses pel passe a la Fase 2 de la desescalada.

Quant a la mobilitat i les franges horàries per a passejar i practicar esport de manera individual, a partir d’ara desapareixen estes franges amb una única excepció: les persones de fins a 70 anys podran realitzar activitat física no professional en qualsevol moment del dia, excepte entre les 10 i 12 hores i entre les 19 i 20 hores. Es podrà circular per la província respectant les mesures mínimes de seguretat i higiene en grups d’un màxim de 15 persones. En el cas de desplaçaments de menors de 14 anys, podran realitzar-los junts tots els convivents d’un mateix domicili.

Pel que respecta als establiments d’hostaleria i restauració, podran reobrir al públic sempre que no superen un 40% del seu aforament. Les consumicions dins del local podran realitzar-se únicament assegut en la taula i preferentment mitjançant reserva per cita prèvia. Quant a les terrasses, es manté la limitació al 50% de les taules permeses i hauran d’estar situades a dos metres de distància.

Pel que fa a la piscina descoberta, s’obrirà al públic el pròxim 15 de juny amb un aforament màxim d’un 30% de la seua capacitat, sent el màxim de 63 usuaris. Per a accedir serà necessari comprar, de manera online, una entrada anticipada per a alguna de les franges horàries en les quals s’ha dividit l’ús de la instal·lació, amb l’objectiu de procedir a diverses desinfeccions al llarg del dia (després de la finalització de cada franja horària), i perquè més persones puguen gaudir de la seua utilització. D’altra banda, no es podran usar les dutxes dels vestuaris.

En els accessos a les platges, s’han habilitat zones diferenciades d’entrada i eixida. No es podran formar grups de més de 15 persones, i s’haurà de mantindre sempre la distància de seguretat, per la qual cosa es recomana una distància de 4 metres entre para-sols. Així mateix, s’hauran de complir les indicacions del personal de Salvament i Socorrisme, Policia Local i Guàrdia Civil. L’Ajuntament, per la seua banda, crearà la figura de l’auxiliar de platges, que vetlarà perquè es respecten les mesures de seguretat a peu de platja. A més, recomanarà als usuaris sobre limitacions d’accés i aforament per a assegurar que es respecta la distància interpersonal de, almenys, dos metres entre banyistes, els quals hauran de fer un ús responsable de la platja, tant des del punt de vista mediambiental com sanitari. Així mateix, l’auxiliar de platges podrà fer treballs de desinfecció periòdics durant la jornada de bany. D’altra banda, els usuaris comptaran amb el servei d’una aplicació que facilitarà el coneixement, en temps real, de l’estat de les platges quant a aforament, desinfecció i, per descomptat, l’estat de l’aigua amb la bandera corresponent.

Pel que fa al comerç minorista i de prestació de serveis, es permet la reobertura d’estos locals amb independència de la seua superfície útil d’exposició i venda, sempre que complisquen l’aforament del 40% de capacitat, es garantisca la distància mínima entre clients i es dispose d’un horari prioritari per a majors de 65 anys. A més, serà obligatori l’ús de gels homologats i l’adopció de totes les mesures de prevenció de riscos per al personal.

Sobre el protocol d’actuació per a tots els clubs i usuaris d’instal·lacions esportives municipals, en la fase 2 serà necessari sol·licitar l’ús d’estes mitjançant cita prèvia i només es preveu l’entrenament de manera individual. No estan permesos els entrenaments de xiquets i xiquetes mentre Conselleria no restablisca les classes en els col·legis. Sobre l’ús de les instal·lacions, la zona sol·licitada no podrà ser compartida entre equips ni grups. No es podran usar els vestuaris (quan no es puguen garantir les mesures generals de prevenció i higiene), les graderies, el gimnàs i les sales. Les instal·lacions compten amb un protocol de neteja i desinfecció d’obligat compliment per a clubs i usuaris.

Pel que respecta a la Biblioteca Municipal, s’oferirà el servei presencial de préstec i devolució de llibres en horari de 9 a 13 hores, de dilluns a divendres. L’accés serà d’una en una persona, i no es podran consultar els llibres de les prestatgeries. Per a les consultes en sala, s’hauran de sol·licitar amb cita prèvia i tindran un aforament reduït. La sala infantil estarà tancada al públic. Quant al Museu-Espai Joan Fuster, només es permetran les visites (encara no s’autoritzen les activitats culturals), amb un aforament d’un terç de la seua capacitat. En totes dues instal·lacions serà obligatori l’ús de guants, mascareta i la utilització de gel hidroalcohòlic.

La Tourist Info romandrà tancada una setmana més. Està prevista la seua obertura el dilluns, 8 de juny. L’atenció al públic continua prestant-se via telefònica en el 673430184, de 10 a 14 hores, i també via e-mail (suecaturisme@gmail.com) o a través de les xarxes socials de Facebook o Instagram.

Quant als serveis del Departament d’Informació i Atenció al Ciutadà, DIAC, s’haurà de sol·licitar cita prèvia, per a l’endemà o posteriors, en el telèfon 960 919 138. Només podrà accedir a l’interior una persona, amb mascareta i havent-se desinfectat les mans just abans d’entrar. Es recomana, a més, que acudisquen proveïts d’un bolígraf per a les signatures, en el cas de ser necessari, evitant el contacte amb material que puga haver sigut utilitzat per altres persones. Així mateix, es recorda que la utilització de la seu electrònica, en la pàgina web www.sueca.es, és el mitjà més ràpid i segur per a la presentació de documents i sol·licituds. Finalment, el Servei Integral Tributari de Sueca, Servit, continuarà atenent la ciutadania a través dels telèfons 673 580 100, 673 580 082 i 673 580 090.

Per a una informació més completa, es pot consultar la pàgina web de l’Ajuntament o els seus perfils en xarxes socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =