25n
25N
25N

Sueca celebra el Dia Internacional de la Dona amb la lectura d'un manifest per una societat més igualitària

Sueca celebra el Dia Internacional de la Dona amb la lectura d'un manifest per una societat més igualitària
06/03/2020 -

Sueca ha celebrat aquest matí un dels actes més importants que té programats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona. A les 12 hores, i a la porta de l’Ajuntament, s’ha procedit a la lectura d’un manifest obert a la ciutadania, en el qual la regidora d’Igualtat, Gema Navarro, ha ressaltat l’objectiu principal d’actes com aquest que és “la lluita pels drets i llibertats de les dones, és a dir, buscar la igualtat entre sexes i rebutjar i fer desaparéixer discriminacions que, hui dia, malgrat la lluita constant i els avanços aconseguits, encara estan presents en la societat”.

Acompanyada d’una gran representació de la corporació municipal, Navarro ha remarcat en la lectura del manifest “la ferma voluntat de l’Ajuntament de Sueca de continuar construint una societat justa, on tant homes com dones tinguen els mateixos drets, i on les xiquetes i xiquets cresquen amb igualtat real d’oportunitats i amb independència del seu gènere”. Per això, des de l’Ajuntament es comprometen:

– A elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal, a dotar-les pressupostàriament, a avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat.

– A continuar treballant amb els dos plans d’Igualtat municipals aprovats perquè aquests es revisen periòdicament i es modifiquen atenent les noves necessitats i realitats socials del nostre municipi.

– A insistir en la necessitat d’intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques locals encaminades a fomentar el treball i l’emprenedoria, incorporant la perspectiva de gènere en les seues actuacions.

Totes aquestes propostes formen part de la moció que es va aprovar ahir per unanimitat en el ple de l’Ajuntament.

Després de la intervenció de la regidora d’Igualtat, han pres la paraula, en el micròfon obert a la ciutadania, la representant de l’associació Pense Pensions Dignes, Pilar Medrano; un grup de dones migrants pertanyents a la delegació de Sueca de CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat), les quals han relatat testimonis en primera persona amb la intenció d’acabar amb els tòpics relatius a les seues circumstàncies; i un grup d’alumnes de 3er. de l’ESO dels col·legis Escoles Jardí i Luis Vives els quals, en els seus discursos, han reivindicat el treball de tots units per a aconseguir una societat més igualitària.

Els actes en commemoració del Dia Internacional de la Dona continuen aquesta vesprada amb el concert a càrrec d’Eva Dénia i Merxe Martínez, amb el títol “Quan abril era abril”, a les 19 hores, en l’Espai Joan Fuster. El dissabte 7, a les 12 hores, tindrà lloc en la papereria Arts la presentació del llibre “Contem històries de dones d’ací” (vol.2), de les autores Manola i Rosa Roig. I a les 19 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’oferirà una representació teatral titulada “La dona més important de la història”, a càrrec de Tramant Teatre.

El diumenge 8, a partir de les 10 hores, se celebrarà l’Open Skate Femení Especial 8M, en la pista de patinatge del carrer Polinyà. Per al dilluns 9, s’ha preparat la gravació d’un programa especial per a la televisió local, amb el títol Especial 8M Mirades Violeta, que girarà entorn de la temàtica de “L’educació afectivosexual a les escoles”. L’acte tindrà lloc a la sala de conferències de la Biblioteca Pública i comptarà amb la participació d’Agustí Zaragozà, professor de Filosofia i agent d’igualtat; Pepa González, mèdica i sexòloga dels centres de planificació familiar de Sueca, Cullera i Alzira; i Anna Carbonell, agent d’igualtat municipal.

Finalment, el dimarts 10, a les 19 hores, en la sala d’actes de la Casa de la Cultura, es projectarà el documental “The cut”, que tracta el tema de la mutilació genital, de Josep Ernest Sorrentino i María Andrés. Tots els actes són gratuïts i estan patrocinats per les regidories d’Igualtat, Cultura, Esport, Serveis i Medi Ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 5 =