25n
25N
25N

Sueca s'adhereix al Pla Resistir destinat a autònoms i microempreses dels sectors més afectats per les restriccions

Sueca s'adhereix al Pla Resistir destinat a autònoms i microempreses dels sectors més afectats per les restriccions
01/02/2021 -

La Regidoria responsable de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), en col·laboració amb la Regidoria de Comerç, vol informar sobre l’adhesió de l’Ajuntament de Sueca i les entitats locals menors del Perelló i Mareny de Barraquetes al Pla Resistir, mitjançant el qual es destinarà la quantitat de 865.912 euros a ajudar de manera directa a les xicotetes empreses i autònoms/es, a fi de pal·liar els efectes de la crisi sanitària i econòmica. D’aquesta quantitat, la Generalitat aportarà el 62,5%; la Diputació, el 22,5%; i l’Ajuntament de Sueca, al costat de les entitats locals menors, el 15%.

“L’Ajuntament de Sueca, incloent-hi a les entitats locals menors, aportarà la quantitat de 129.887 euros al Pla. L’objectiu d’aquestes ajudes és contribuir a reforçar els sectors greument afectats per la situació actual, a fi d’evitar una deterioració del teixit empresarial, així com ajudar a la conservació de l’ocupació, mitigant les conseqüències socials que suposa la paralització de determinades activitats econòmiques a causa dels efectes negatius que ha produït aquesta crisi sanitària sense precedents”, ha explicat la regidora responsable de l’ADL, Carmen Pérez. “Des de l’Ajuntament, i jo com a alcalde, hem posat en marxa ja el tràmit administratiu corresponent a aquestes ajudes, que portarem al pròxim ple amb caràcter urgent, a fi de garantir la disponibilitat econòmica que l’Ajuntament ha d’aportar a aquestes subvencions que venen institucionalment des de la Generalitat i Diputació. Nosaltres ja hem fet els nostres deures en el tema que ens correspon en l’àmbit municipal i tenim ja els diners preparats per a garantir així una major rapidesa a l’hora d’adjudicar les ajudes a les nostres empreses”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

Per la seua banda, la regidora de Comerç, Manoli Egea, considera que “aquestes subvencions són molt ben rebudes perquè estan destinades directament al sector més afectat per la crisi. Aquestes persones que tenen el seu negoci tancat durant tant de temps, necessiten una ajuda directa per a poder continuar mantenint-lo, encara que no estiga en funcionament ara; i així, quan tot açò passe, poder tornar a obrir les portes”.

Les ajudes del Pla Resistir consistiran en: – una quantitat fixa de 2.000 euros per cada persona treballadora autònoma i microempresa, amb un màxim de 10 persones contractades, en els sectors identificats en l’annex del Decret; i – una quantitat fixa de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social, a data 31 de desembre de 2020, d’aquestes microempreses, i persones treballadores autònomes en els sectors identificats també en l’annex del Decret.

La gestió i procediment de les sol·licituds d’aquestes ajudes hauran de seguir, a partir d’ara, el següent procés administratiu: en primer lloc, es produirà l’adhesió de l’Ajuntament al Decret, amb un termini màxim de 15 dies des de la publicació en el DOGV, el 27 de gener de 2021; després, es produirà l’aprovació d’aquesta adhesió per part de la Generalitat; i, finalment, es procedirà, per part de l’Ajuntament, a la publicació de la convocatòria i les bases per a la sol·licitud de les ajudes a través dels perfils oficials de les xarxes socials de l’Ajuntament i els mitjans de comunicació.

Des del Departament d’ADL s’anuncia que, a mesura que es dispose de més informació referent a les ajudes d’aquest Pla, es procedirà a la seua comunicació a la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =