25n
Orgull
Orgull

Sueca acull l'exposició "60 aniversari de la Festa de l'Arròs de Sueca”

Sueca acull l'exposició "60 aniversari de la Festa de l'Arròs de Sueca”
06/09/2021 -

L’Espai Moret de la sala Els Porxets acull durant aquests dies una exposició molt especial amb el títol “60 aniversari de la Festa de l’Arròs de Sueca”. La mostra ofereix als seus visitants un recorregut cronològic, amb documents i imatges, que explica de manera visual i gràfica el naixement i l’evolució de la festa, des de setembre de 1961 fins a setembre de 2021, i en la qual adquireix un protagonisme especial el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que diumenge que ve 12 de setembre celebrarà la seua edició la 60+1.

“El nostre Concurs anava a celebrar un aniversari molt important i, per aquest motiu, se’m va ocórrer preparar aquesta exposició per a poder oferir a la ciutadania, i visitants, un recorregut molt especial per aquests 60 anys de vida del certamen. Ens vam posar a treballar la idea, amb la  col·laboració de la tècnica de Patrimoni Cultural, Brígida Alapont, i hui, per fi, es fa realitat aquesta mostra, que al principi estava prevista per a l’any passat, però que es va haver de cancel·lar a conseqüència de la pandèmia. Enguany no podíem deixar passar l’oportunitat i, per això, el nostre Concurs celebra la seua edició 60+1, sense perdre de vista el 60 aniversari que s’haguera celebrat en 2020”, ha explicat la regidor responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea.

“El nostre objectiu ha sigut, després del parèntesi forçat que vam tindre l’any passat per la pandèmia, plasmar i potenciar una mica més el nostre certamen, gràcies a iniciatives com aquesta que fa un complet recorregut per tota la seua història amb material molt interessant que reflecteix d’on venim. Com a Ajuntament, dins de la nostra obligació de continuar potenciant el Concurs perquè perdure en el temps i siga sempre aqueix certamen degà de referència, aquesta exposició és una mostra més de la nostra intenció d’apostar fort per ell”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

Entre les peces que ofereix l’exposició, es poden trobar: 60 llibres de festes originals i la reproducció del dia de la Festa de l’Arròs de cadascun d’ells; 30 cartells del concurs de paelles; 6 documents d’arxiu que expliquen els canvis de denominació i l’evolució social i institucional de la festa i del concurs; 36 fotografies en gran format que, cronològicament, expliquen en imatges l’evolució de la festa; 4 llibres especials sobre el concurs que es van editar entre 1995 i 1998; el llibre del 50 aniversari celebrat en 2010; els cartells de les semifinals internacionals; i el llistat dels 59 guanyadors del concurs.

L’exposició podrà visitar-se fins diumenge que ve 12 de setembre, dia en què se celebrarà l’edició 60+1 del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Entre les 19 i les 20.30 hores, s’oferiran visites guiades en les quals s’explicarà amb més detalle tot el contingut de la mostra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =